Οταν ο Τσίπρας δεσμευόταν: «Θα υπερασπιστώ τα δημόσια περιφερειακά αεροδρόμια» [βίντεο] - iefimerida.gr

Οταν ο Τσίπρας δεσμευόταν: «Θα υπερασπιστώ τα δημόσια περιφερειακά αεροδρόμια» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις δύο χρόνια και τρεις μήνες χωρίζουν δύο εντελώς αντικρουόμενες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το ίδιο θέμα: Τα περιφερειακά αεροδρόμια.

  • Η μία έγινε σήμερα, 12 Απριλίου του 2017. Ο Αλέξης Τσίπρας - πρωθυπουργός πλέον - συναντήθηκε στο Μαξίμου με την διοίκηση της Fraport στην οποία μεταβιβάστηκαν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

«Σήμερα στέλνετε ένα σημαντικό μήνυμα με την επένδυση του 1,234 δισ. ευρώ» είπε υποδεχόμενος τους εκπροσώπους της εταιρείας και χαρακτηρίζοντας «σημαντική στιγμή για την Ελλάδα», τη συγκεκριμένη συγκυρία.

  • Η άλλη έγινε στις 15 Γενάρη του 2015, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, που θα τον αναδείκνυαν πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε προεκλογική συγκέντρωση στη Ρόδο.

Τότε είχε αναφερθεί στην προοππτική ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά που προσπαθούσε την υλοποιήσει.

Ελεγε λοιπόν επί λέξει:

«Στην ίδια ακριβώς λογική θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων. Γιατί το ξεπούλημα κάθε υποδομής δεν είναι ούτε πρόοδος, ούτε ανάπτυξη. Είναι επιστροφή στην φεουδαρχία. Τότε που η ανώτατη αρχή εκχωρούσε τα περάσματα σε φίλους της, για να τους δώσει τη δυνατότητα να πλουτίσουν από την φορολογία. Αρκετά λοιπόν με το παραμύθι των ιδιωτικοποιήσεων. Υπάρχει σήμερα κάποιος που να πιστεύει ότι αυτή η λεηλασία θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο; Μόνο κέρδη για τους λίγους φέρνει, από την αύξηση του κόστους των υπηρεσιών».

Μάλιστα τόνισε ιδιαίτερα το χρέος υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου από «τα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ» όπως σημείωνε τότε η «Αυγή».

Στην ίδια εκείνη ομιλία ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε πως «από τις 26 Ιανουαρίου θα κλείσει κάθε συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές» και προανήγγειλε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ....

Σταθάκης (2014): Προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον

Αλλωστε, ο νυν υπουργός Γιώργος Σταθάκης, το 2014 ως υπεύθυνος ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ αντιτάσσονταν σφόδρα στην προοπτική ιδιωτικοποίησης των 14 αεροδρομίων. Οπως δήλωνε τον Νοέμβριο του 2014 σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ανάδοχου για τον διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων: «Αποτελεί εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά της αντίθεση μας σε αυτή».

Μάλιστα σημείωνε ότι «Η ενέργεια αυτή, η οποία κινείται στα όρια της νομιμότητας, πραγματοποιείται την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται αντιτίθενται στην εκποίηση τους» ο κ. Σταθάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ