Ντόρτμουντ: Προσωπική αναφορά στη Μέρκελ κάνει η επιστολή ανάληψης ευθύνης για την επίθεση - iefimerida.gr

Ντόρτμουντ: Προσωπική αναφορά στη Μέρκελ κάνει η επιστολή ανάληψης ευθύνης για την επίθεση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη μονοσέλιδη επιστολή που βρέθηκε κοντά στο σημείο της βομβιστικής επίθεσης κατά του λεωφορείου της Μπορούσια Ντόρτμουντ, γίνεται προσωπική αναφορά στη γερμανίδα καγκελάριο.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη οι συντάκτες της επιστολής επιτίθενται στην Άνγκελα Μέρκελ καταγγέλλοντας τη συμμετοχή γερμανικών πολεμικών αεροσκαφών Tornado στις επιχειρήσεις κατά του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία.

«Αλλά προφανώς, Μέρκελ, ούτε που νοιάζεσαι για τους μικρούς, βρώμικους υποτελείς σου. Τα Tornados σου πετούν ακόμη πάνω απ’ τα εδάφη του Χαλιφάτου για να σκοτώνουν Μουσουλμάνους»

Στην προηγούμενη πρόταση γίνεται αναφορά στην τρομοκρατική επίθεση με τους 12 νεκρούς στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τον περασμένο Δεκέμβριο. Η επιστολή δεν είναι χειρόγραφη, αλλά προφανώς έχει γραφτεί σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Στο όνομα του πανάγαθου και πολυεύσπλαχνου Αλλάχ,

12 άπιστοι σκοτώθηκαν στη Γερμανία απ’ τα ευλογημένα αδέρφια μας. Αλλά προφανώς, Μέρκελ, ούτε που νοιάζεσαι για τους μικρούς, βρώμικους υποτελείς σου. Τα Tornados σου πετούν ακόμη πάνω απ’ τα εδάφη του Χαλιφάτου για να σκοτώνουν Μουσουλμάνους.

Αλλά εμείς παραμένουμε ακλόνητοι χάρις στο έλεος του Αλλάχ.

Απ’ αυτή τη στιγμή όλοι οι άπιστοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές και όλοι οι επώνυμοι στη Γερμανία κι άλλες χώρες σταυροφόρων περιλαμβάνονται στη λίστα του Ισλαμικού Κράτους.

Κι αυτό μέχρι να εκπληρωθούν οι ακόλουθες απαιτήσεις:

-να αποσυρθούν τα Tornados από τη Συρία

-να κλείσει η αεροπορική βάση του Ramstein.»

Άμεση αναφορά σητν επίθεση στο Ντόρτμουντ δεν γίνεται, ούτε αναφέρεται αποστολέας ή συντάκτης.

Το γεγονός είναι ότι η επιστολή έχει ισλαμιστικές αναφορές, αλλά όπως επισημαίνουν κύκλοι των υπηρεσιών ασφαλείας, δεν περιέχει σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους. Και δεν αποκλείεται οι συντάκτες της να είναι χούλιγκαν, εκβιαστές ή κάτι άλλο.

Οι αρχές ερευνούν την αυθεντικότητά της. Κύκλοι των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας υπογραμμίζουν ότι η έρευνα δεν περιορίζεται στην ισλαμιστική τρομοκρατία, αλλά διενεργείται προς όλες τις κατευθύνσεις. Τονίζουν δε ότι ότι η επιστολή είναι πιθανόν να είναι απόπειρα αυτών που βρίσκονται πίσω από την επίθεση να παραπλανήσουν τις αρχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ