Οικονομικό Επιμελητήριο: Εκτός εξωδικαστικού χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις - iefimerida.gr

Οικονομικό Επιμελητήριο: Εκτός εξωδικαστικού χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου, ότι αν δεν αντιμετωπιστούν συγκεκριμένες παραλείψεις στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα μείνουν εκτός ρύθμισης, κρούει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ανέφερε ότι επτά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες, έξι στις δέκα μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και τρεις στις δέκα μεγάλες επιχειρήσεις έχουν κόκκινα δάνεια.

Στόχος του νομοσχεδίου, όπως είπε, πρέπει να είναι να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που θέλουν, αλλά δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ώστε να μην απειλείται η συνέχιση των δραστηριοτήτων.

Δηλαδή, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μπορέσουν να αναπτύξουν περαιτέρω την οικονομική τους δραστηριότητα. Επιπλέον, να μην επιδεινώνεται η κεφαλαιακή θέση των τραπεζών. Ώστε να είναι σε θέση να αρχίζουν σταδιακά να κάνουν τη βασική τους δουλειά, που δεν είναι άλλη από τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Ο κ. Κόλλιας κατέθεσε πέντε προτάσεις ώστε να καταστεί αποτελεσματικός ο εξωδικαστικός μηχανισμός και ειδικότερα:

  • Ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών και για τις οφειλές τους προς τράπεζες και τρίτους.
  • Απαλοιφή του χρονικού περιορισμού της 1ης Ιουλίου 2016, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ένταξης και να ευνοηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.
  • Αλλαγή του ορίου 85% των απαιτήσεων, που έχει ένας μόνο πιστωτής.
  • Ύπαρξη τουλάχιστον μίας κερδοφόρας χρήσης την τελευταία πενταετία, αντί για τριετία.
  • Ο εμπειρογνώμονας να είναι πτυχιούχος οικονομολόγος ΑΕΙ και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ