ΔΕΗ: Η Deloitte θα αποτιμήσει το 25% του ΑΔΜΗΕ - iefimerida.gr

ΔΕΗ: Η Deloitte θα αποτιμήσει το 25% του ΑΔΜΗΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την εταιρεία Deloitte θα πραγματοποιηθεί η αποτίμηση του 25% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., όπως διευκρινίζει η ΔΕΗ , σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιχείρηση επισημαίνει ότι στη σχετική τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, δεν προσδιορίζεται η ακριβής τιμή εξαγοράς από τη ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε. του 25% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. που κατέχει η ΔΕΗ.

Ως αποτέλεσμα, για τον προσδιορισμό της τιμής των μετοχών του 25% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., ως αυτοτελούς συνόλου, που θα εξαγοράσει η ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε., διενεργείται αποτίμηση από την Deloitte.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων, στο τέλος της διαδικασίας, το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ θα ελέγχεται από το Δημόσιο, καθώς από το 100% που ελέγχει σήμερα η ΔΕΗ, το 24% θα μεταβιβαστεί στην κινεζική εταιρεία State Grid που έχει αναδειχθεί πλειοδότης στο σχετικό διαγωνισμό, το 25% θα μεταβιβασθεί στη ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ που θα έχει μοναδικό μέτοχο το Δημόσιο και το 51% θα δοθεί στην «Ενεργειακή Συμμετοχών», μέτοχοι της οποίας θα είναι οι υφιστάμενοι μέτοχοι της ΔΕΗ (Δημόσιο, ΤΑΙΠΕΔ κ.λπ. ιδιώτες).

Στη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε προβλέπεται ότι οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ που θα λάβουν το Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ ως μέτοχοι της «Ενεργειακή Συμμετοχών», θα μεταβιβαστούν υποχρεωτικά στη ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ. Αυτό ορίζεται προκειμένου να αποφευχθεί η άσκηση ελέγχου από τον ίδιο φορέα του Δημοσίου, τόσο στην εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) όσο και στην εταιρεία διαχείρισης του συστήματος μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ), που δεν επιτρέπεται από την κοινοτική νομοθεσία.

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται η δυνατότητα χρηματοδότησης της απόκτησης των μετοχών του ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, μέσω συμψηφισμού φορολογικών υποχρεώσεων - υφιστάμενων και μελλοντικών - της ΔΕΗ και του Διαχειριστή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ ΑΔΜΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ