Η θάλασσα απειλεί να «καταπιεί» το θέρετρο του Τραμπ στη Φλόριντα λόγω της κλιματικής αλλαγής - iefimerida.gr

Η θάλασσα απειλεί να «καταπιεί» το θέρετρο του Τραμπ στη Φλόριντα λόγω της κλιματικής αλλαγής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Απάτη» που επινόησαν οι Κινέζοι για να αποδυναμώσουν την αμερικανική οικονομία είχε χαρακτηρίσει κάποτε ο Ντόναλντ Τραμπ την κλιματική αλλαγή, αλλά το φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει άνοδο της στάθμης της θάλασσας που θα καταπιεί τα ακίνητά του στη Φλόριντα.

Εμπειρογνώμονες που καταθέτουν σε επιτροπή της Γερουσίας για την κλιματική αλλαγή υποστηρίζουν ότι μέχρι τα τέλη του αιώνα τα νερά μπορεί να ανέβουν τόσο πολύ που να προκαλέσουν σημαντικές καταστροφές στο Μαρ-α-Λάγκο, το πολυτελές θέρετρο του Προέδρου στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας ο αποκαλούμενος «Χειμερινός Λευκός Οίκος» του Προέδρου μπορεί να βρεθεί εν μέρει κάτω απ’ το νερό αν ανέβει η στάθμη της θάλασσας κατά ένα μέτρο μέσα στις επόμενες οκτώ δεκαετίες.

Η θάλασσα απειλεί να «καταπιεί» το θέρετρο του Τραμπ στη Φλόριντα λόγω της κλιματικής αλλαγής  | iefimerida.gr 0

«Μολονότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι που εμμένουν στην άρνησή τους, η κλιματική αλλαγή είναι υπαρκτή κι η νότια Φλόριντα παρέχει τις αποδείξεις. Είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει έντονα τις επόμενες δεκαετίες», τόνισε ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Μπιλ Νέλσον, εξέχων μέλος της επιτροπής Εμπορίου, Επιστημών και Μεταφορών της Γερουσίας.

Όμως δεν είναι μόνον ο Τραμπ που θα υποστεί τις συνέπειες, αλλά κι εκατομμύρια κάτοικοι των ανατολικών ακτών της Φλόριντα. Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nature προβλέπει ότι η στάθμη της θάλασσας μπορεί να ανέβει και μέχρι 1,20 μ μέχρι το 2100 μ.Χ. λόγω της τήξης των πάγων στην Ανταρκτική και μπορεί να βρεθούν μέχρι και δύο εκατομμύρια κατοικίες κάτω απ’ το νερό μαζί με το γήπεδο γκολφ του Τραμπ στο Doral της Φλόριντα και αρκετά απ’ τα ακίνητά του στη Sunny Isles Beach.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ