Οι διάσημοι φούρνοι Paul σφάζονται για τα «μάτια» του Φρανσουά Φιγιόν [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι διάσημοι φούρνοι Paul σφάζονται για τα «μάτια» του Φρανσουά Φιγιόν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πατέρας, Francis Holder, αφεντικό του Ομίλου που κατέχει το ζαχαροπλαστείο Paul (υπάρχει και στην Αθήνα) και τα διάσημα μακαρόν Ladurée, αποφάσισε να υποστηρίξει τον Φρανσουά Φιγιόν, με δημόσια δήλωσή του, και κάλεσε τους χιλιάδες εργαζομένους του να κάνουν το ίδιο.

Ο γιος του, David Holder, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μακαρόν Ladurée, είναι αντίθετος και υποστηρίζει ότι είναι καλύτερα να ασχολείται κανείς με τις λιχουδιές και τα γλυκίσματα.

Πρόκειται για την οικογενειακή διαμάχη δύο εκ των γνωστότερων και πιο επιτυχημένων ζαχαροπλαστών της Γαλλίας, την οποία η χώρα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα: ο οικογενειακός Όμιλος Holder, δηλαδή οι εκατοντάδες πολυτελείς φούρνοι Paul και τα διάσημα μακαρόν Maison Ladurée, έχει πολιτικό πρόβλημα.

Οι διάσημοι φούρνοι Paul σφάζονται για τα «μάτια» του Φρανσουά Φιγιόν [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ας σημειωθεί ότι ο 78χρονος πατέρας Francis Holder είναι ένα αυταρχικό και διακριτικό αφεντικό. Ιδρυσε μια πραγματική αυτοκρατορία ψωμιού και γλυκισμάτων, διαθέτει 620 καταστήματα Paul στη Γαλλία και 85 καταστήματα με μακαρόν Ladurée. Συνολικά, με τζίρο 830 εκατομμύρια ευρώ και 12.500 εργαζόμενους.

Ο πατέρας Holder, ένας Εβραιο-Ουκρανός από τον πατέρα του, φούρναρης, ο οποίος πέθανε από την κούραση σε ηλικία 51 ετών, δούλευε στο πλευρό της μητέρας του, μαθητευόμενος φούρναρης, επί 16 ώρες την ημέρα. Οπως έχει δηλώσει, είναι «εντελώς μανιακός με την εργασία».

Οι διάσημοι φούρνοι Paul σφάζονται για τα «μάτια» του Φρανσουά Φιγιόν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πάντα ντυμένος με τη λευκή μπλούζα του φούρναρη, υποχρεώνει και τους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο, ακόμη και στις διοικητικές υπηρεσίες. Τεράστια επιτυχία ήταν και η εταιρεία παρασκευής και πώλησης μακαρόν, τα μικρά πολύχρωμα γλυκίσματα στην τιμή των 1,80 ευρώ το κομάτι, αφού τα τρία γιγαντιαία εργοστάσια στη Γαλλία παράγουν 130.000 μακαρόν την ημέρα, για όλα τα καταστήματα στη χώρα και στον πλανήτη.

Οι διάσημοι φούρνοι Paul σφάζονται για τα «μάτια» του Φρανσουά Φιγιόν [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Και ενώ ο Francis Holder δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του για τη Δεξιά, η πρώην συζυγός του και ισχυρή προσωπικότητα στη Γαλλία, Françoise Holder, είναι κεντρώα και υποστηρίζει δημόσια τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Οι διάσημοι φούρνοι Paul σφάζονται για τα «μάτια» του Φρανσουά Φιγιόν [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Το θέμα έγινε γνωστό στις 8 Απριλίου, όταν ο πατέρας ανέβασε ένα βίντεο στον λογαριασμό Twitter «Fillon 2017», στο οποίο βροντοφωνάζει γιατί θα ψηφίσει τον υποψήφιο της γαλλικής Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν.

Ο Francis Holder, ο οποίος έχει δηλώσει ότι «πλήττει» μερικές φορές στην πολυτελή βίλα του στο Σεν Τροπέ της Γαλλίας, η οποία αποτιμάται σε 20 εκατομμύρια δολάρια, δεν διστάζει να βάλει εγγύηση όλη την εταιρεία του: «Είμαι εδώ ως πρέσβης 14.000 ανθρώπων της επιχείρησης. Κοίταξα το πρόγραμμα του κ. Φιγιόν και όταν ο κ. Φιγιόν μας μιλάει για απελευθέρωση στα εργασιακά, είναι σαν να μιλάμει όλοι εμείς στην εταιρεία. Απλοποιήστε τον κώδικα εργασίας, είναι προφανές», λέει στο βίντεο.

Francis Holder, fondateur des boulangeries "Paul" : "J'ai décidé de voter pour Monsieur @FrancoisFillon." pic.twitter.com/EkD3DP3uno

Οι διάσημοι φούρνοι Paul σφάζονται για τα «μάτια» του Φρανσουά Φιγιόν [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η δημόσια δήλωσή του υπέρ ενός υποψηφίου στην προεδρική εκλογή (ο οποίος, επιπλέον, δεν φέρεται ως φαβορί για τη νίκη) ενόχλησε τον γιο του David Holder, ο οποίος διευθύνει την επιχείρηση Maison Ladurée με τα μακαρόν. Με μια ψύχραιμη δήλωση πήρε σαφείς αποστάσεις από τον πατέρα του: «Η εικόνα του Οίκου Ladurée είναι αποκλειστικά συνδεδεμένη με τα γλυκίσματα και τις λιχουδιές. Κατά συνέπεια, ο πρόεδρος του Οίκου Ladurée, Mr [sic] David Holder, δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική ανακοίνωση που έγινε (...) από τον Francis Holder».

Οι διάσημοι φούρνοι Paul σφάζονται για τα «μάτια» του Φρανσουά Φιγιόν [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Οι διάσημοι φούρνοι Paul σφάζονται για τα «μάτια» του Φρανσουά Φιγιόν [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Οι διάσημοι φούρνοι Paul σφάζονται για τα «μάτια» του Φρανσουά Φιγιόν [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Αντιδράσεις, ωστόσο, υπήρξαν και από τους εργαζομένους των φούρνων Paul, αναγκάζοντας τον πατέρα σε δεύτερη ανακοίνωσή του να δηλώσει ότι σέβεται την προτίμηση του καθενός και ότι δεν μίλησε εξ ονόματος όλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φούρνοι Paul σφάζονται Φιγιόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ