Το σημείο G είναι…οικόπεδο! - iefimerida.gr

Το σημείο G είναι…οικόπεδο!

έρευνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί αρκετές γυναίκες να παίρνουν όρκο ότι διαθέτουν ένα συγκεκριμένο σημείο στον κόλπο τους, που «πυροδοτεί» τον οργασμό τους, όμως νέα επιστημονική επανεκτίμηση όλων των σχετικών σεξουαλικών ερευνών που έχουν γίνει κατά τα τελευταία 60 χρόνια, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επιστήμη δεν μπορεί, τουλάχιστον με τις μέχρι τώρα τεχνολογικές και διαγνωστικές δυνατότητές της, να εντοπίσει ένα τέτοιο «σημείο G».

Ομάδα Αμερικανών και Ισραηλινών ερευνητών, ανέλυσε 96 μελέτες πάνω στο επίμαχο ζήτημα, οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλάμβαναν απαντήσεις σε ερωτηματολόγια, ακτινογραφίες, υπερήχους, βιοψίες κλπ. Τελικά δεν βρήκαν τίποτε που αποδεδειγμένα να δικαιολογεί την πίστη ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη οργασμική περιοχή στο εσωτερικό του κόλπου.

Αντίθετα, ο καθηγητής ψυχολογίας του πανεπιστημίου Ράτγκερς Μπάρι Κομισάρουκ, επικεφαλής μιας νέας έρευνας που μελέτησε με λειτουργική μαγνητική απεικόνιση (fMRI) τον εγκέφαλο εθελοντριών γυναικών σε φάση σεξουαλικής διέγερσης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου ενεργοποιούνται από τη διέγερση της κλειτορίδας και διαφορετικές από τη διέγερση των τοιχωμάτων του κόλπου.

Αν και δεν βρήκε κάποιο συγκεκριμένο σημείο G, η νέα μελέτη συμπέρανε ότι υπάρχει τελικά μια ολόκληρη «περιοχή G». «Το σημείο G είναι περισσότερο μια περιοχή, μια σύγκλιση πολλών διαφορετικών δομών», είπε ο Μπ. Κομισάρουκ.

Το σημείο G ονομάστηκε από το αρχικό γράμμα του επιθέτου του γιατρού Έρνστ Γκράφενμπερκ (Grafenberg), ο οποίος το 1950 περιέγραψε για πρώτη φορά μια περιοχή πλάτους ενός έως δύο εκατοστών στο τοίχωμα του κόλπου, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στον σεξουαλικό ερεθισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ