Καψής: Ενιαία θέση από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Καψής: Ενιαία θέση από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση

κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χώρα θα πάει στη διαπραγμάτευση με ενιαία θέση από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Αναφερόμενος στη χθεσινή σύσκεψη του Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς σε συνέντευξη του στον ANT1 υποστήριξε πως αν και υπήρξε χθες σύμπτωση απόψεων, ωστόσο θα ξαναγίνουν διαβουλεύσεις, είτε τηλεφωνικώς είτε με κατ' ιδίαν συναντήσεις τού πρωθυπουργού με τους αρχηγούς. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν έχει τεθεί θέμα για νέα κοινή σύσκεψη.

Παράλληλα ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε πως χθες συζητήθηκαν όλα τα θέματα, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα των μισθών του ιδιωτικού τομέα, είπε ότι το μείζον ζήτημα είναι η ανταγωνιστικότητα. Σε ορισμένους κλάδους μπορεί η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας να περνά και μέσα από μειώσεις μισθών και σε άλλους όχι. «Σε άλλες περιπτώσεις η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μπορεί να συνδέεται με την εργασιακή ειρήνη», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνοντας ότι το όλο θέμα είναι ζήτημα των κοινωνικών εταίρων.

«Αν δεν λυθεί το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας θα αυξηθεί η ανεργία και πάλι θα συζητάμε για μείωση μισθών στο Δημόσιο για να πληρωθούν επιδόματα ανεργίας», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καψής. Κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να μην γενικεύουν το θέμα και είπε ότι «πρέπει επιτέλους να λέμε την αλήθεια και κάποια στιγμή να ξεφουσκώσουν οι φούσκες που δημιουργήθηκαν, όπως στον τομέα των μέσων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ