ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό διεκδικούν το Μουντιάλ του 2026 - iefimerida.gr

ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό διεκδικούν το Μουντιάλ του 2026

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις χώρες μαζί για το Παγκόσμιο Κύπελλο σε 9 χρόνια!

ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδάς διεκδικούν με κοινό φάκελο τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2026, όπως ανακοίνωσαν οι τρεις Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες τη Δευτέρα. Παρά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την είσοδο μεταναστών στην χώρα του, καθώς και στις σχέσεις του με το Μεξικό το ποδόσφαιρο, δημιουργεί νέα δεδομένα.

Οι τρεις χώρες διεκδικούν το πρώτο διευρυμένο Μουντιάλ με 48 συμμετέχουσες, με την πρότασή τους να αφορά σε 60 αγώνες στα εδάφη των ΗΠΑ και από 10 στα υπόλοιπα δύο κράτη.

Η απόφαση θα ληφθεί το 2020 και έχει αρκετές πιθανότητες από το 2018 θα γίνει στην Ρωσία και το 2022 στο Κατάρ.

«Οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς έχουν ξεχωριστά επιδείξει τις εξαιρετικές ικανότητές τους να διοργανώνουν παγκόσμιας εμβέλειας διοργανώσεις. Όταν τα έθνη μας γίνονται ένα, όπως θα συμβεί για το 2026, δεν τίθεται ζήτημα για τις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά για το εάν μπορούν να προσφέρουν μία εμπειρία που θα επευφημεί το παιχνίδι και θα υπηρετεί εξίσου τους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους και τους συνεργάτες» δήλωσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ, Σουνίλ Γκουλάτι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Μεξικό Καναδάς Μουντιάλ 2026
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ