Μοσκοβισί: Ο Τσίπρας έχει πάρει πάνω από 200 μνημονιακά μέτρα από το 2015 - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Ο Τσίπρας έχει πάρει πάνω από 200 μνημονιακά μέτρα από το 2015

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 200 μνημονιακά μέτρα έχει πάρει η κυβέρνηση Τσίπρα από το καλοκαίρι του 2015, υπολογίζει ο Πιερ Μοσκοβισί και διερωτάται: «Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί;»...

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ σε άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο, μιλά με τα καλύτερα λόγια για την προθυμία του Ελληνα πρωθυπουργού να προωθήσει μέτρα που συμφωνήθηκαν.

«Από το καλοκαίρι του 2015, περισσότερα από 200 μέτρα έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για τη μεταρρύθμιση της χώρας -κάτι που κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γάλλος Επίτροπος.

Πέρα από τα θετικά ωστόσο, ο Μοσκοβισί επισημαίνει ότι η παρατεταμένη διαπραγμάτευση προκαλεί αβεβαιότητα κάτι που αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη χώρα. «Η αβεβαιότητα είναι ο χειρότερος εχθρός για μία οικονομία και αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα» αναφέρει και προσθέτει: «Έχω την αίσθηση ότι διστάζουμε και κάθε φορά που διστάζουμε, τόσο τα πράγματα καθίστανται πιο άσχημα για την χώρα και μάλιστα σε μία στιγμή που η οικονομία της έχει αρχίσει να ανακάμπτει».

Κατά την εκτίμησή του το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 θα είναι τουλάχιστον 3% του ΑΕΠ, δηλαδή εξαπλάσιο από τον στόχο και ότι η ελληνική οικονομία θα κατορθώσει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018.

Τέλος, ο Γάλλος επίτροπος σημειώνει ότι θα πρέπει όλες οι πλευρές να δείξουν καλή πίστη, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς «ο δρόμος παραμένει μακρύς, αλλά τα σύννεφα που υπάρχουν στον δρόμο μας αρχίζουν, επιτέλους, να διαλύονται σιγά-σιγά».

Μοσκοβισί: Ο Τσίπρας έχει πάρει πάνω από 200 μνημονιακά μέτρα από το 2015 | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ