Τσίπρας, Ολάντ, Ραχόι: Δικαιολογημένη η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία - iefimerida.gr

Τσίπρας, Ολάντ, Ραχόι: Δικαιολογημένη η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρος δικαιολόγησαν από κοινού την αμερικανική επίθεση στη Συρία, λέγοντας ότι επρόκειτο για μία κίνηση με περιορισμένο και επικεντρωμένο στόχο.

Οι χώρες του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της Συνόδου που διενεργήθηκε στη Μαδρίτη, χαρακτήρισαν «δικαιολογημένα» τα πυραυλικά πλήγματα των ΗΠΑ στη Συρία μετά την επίθεση με χημικά, που έγινε στις 4 Απριλίου στο Χαν Σεϊχούν.

«Το πλήγμα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στην αεροπορική βάση του Σαϊράτ στη Συρία είχε τον κατανοητό στόχο να εμποδίσει και να αποτρέψει τη διάδοση και τη χρήση τέτοιων όπλων (σ.σ. χημικών) και ήταν περιορισμένο και επικεντρωμένο σε αυτόν τον στόχο» ανέφεραν χαρακτηριστικά σε κοινή τους ανακοίνωση.

Επιπλέον, οι ηγέτες τόνισαν πως «η επαναλαμβανόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, τόσο από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από το 2013 όσο και από το Νταές συνιστούν εγκλήματα πολέμου» ενώ οι επτά χώρες του ευρωπαϊκού νότου εκτιμούν ότι οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν «για αυτήν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και να τους επιβληθούν κυρώσεις στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Ωστόσο, στην ανακοίνωσή τους, οι χώρες του Νότου τονίζουν ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία στρατιωτική λύση στη σύρραξη της Συρίας, παρά μόνο μια αξιόπιστη πολιτική λύση, όπως ορίζεται από την απόφαση 2254 του ΟΗΕ, που θα διασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Συρία και θα επιτρέψει την αποφασιστική ήττα του Νταές και των άλλων οργανώσεων που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές από τον ΟΗΕ στη Συρία».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαδρίτη Σύνοδος χωρών του Νότου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ