JP Morgan: Ενταξη της Ελλάδας στο QE το καλοκαίρι το πιθανότερο σενάριο - iefimerida.gr

JP Morgan: Ενταξη της Ελλάδας στο QE το καλοκαίρι το πιθανότερο σενάριο

Φωτογραφία: AP/ Bebeto Matthews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιθανότητα 85% δίνει η JP Morgan στο σενάριο να ενταχθεί το καλοκαίρι η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, το οποίο θεωρεί και το πιο πιθανό.

Η απόφαση του Eurogroup της Μάλτας φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει τα περισσότερα από τα εμπόδια, που καθυστέρησαν τις συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, εκτιμά ο χρηματοπιστωτικός οίκος, σημειώνοντας ότι αυτή παραπέμπει σε επιταχυνόμενη θετική λύση του αδιεξόδου.

Το κεντρικό σενάριο του οίκου προβλέπει ότι το επόμενο βήμα θα είναι η επιστροφή των τεχνικών ομάδων στην Ελλάδα για την ολοκλήρωση των τεχνικών λεπτομερειών που θα στηρίξουν τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement-SLA). «Εάν είμαστε σωστοί», προσθέτει ο οίκος, τις επόμενες λίγες εβδομάδες θα υπάρχει μεγάλη πρόοδος, με την εξής χρονολογική σειρά: Υπογραφή της SLA, ψήφιση στην ελληνική Βουλή των συμφωνηθέντων μέτρων και, τελικά, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης με διασφάλιση των μελλοντικών εκταμιεύσεων και περισσότερες λεπτομέρειες για την ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο της JP Morgan, όπως γράφει το ΑΠΕ, η ΕΚΤ θα εντάξει την Ελλάδα το καλοκαίρι στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

«Δίνουμε πιθανότητα 85% σε αυτή την εξέλιξη. Αυτή είναι το πιο θετικό αποτέλεσμα για την αγορά των ελληνικών ομολόγων και αναμένουμε ότι τα 10ετή ελληνικά ομόλογα θα έχουν επίπεδα τιμών/απόδοσης περί τα 85 ευρώ/5,5-6% με το σενάριο αυτό», σημειώνει ακόμη η έκθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ