Βρέθηκε ακέφαλο πτώμα – Τι λένε οι ιατροδικαστές - iefimerida.gr

Βρέθηκε ακέφαλο πτώμα – Τι λένε οι ιατροδικαστές

Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκπληξη έχει προκαλέσει στις αρχές αλλά και την τοπική κοινωνία, ο εντοπισμός ακέφαλου πτώματος στην παραλία Βίγγλια του Δήμου Κισσάμου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κατάσταση στην οποία εντοπίστηκε η σορός δυσχεραίνει ιδιαίτερα το έργο της ιατροδικαστικής έρευνας για την ταυτοποίηση του πτώματος, τόσο λόγω της προχωρημένης σήψης, όσο και εξαιτίας της απουσίας του κεφαλιού, το οποίο αποτελεί βασική πηγή πληροφοριών για τους ιατροδικαστές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, τα πιθανά σενάρια, που εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές είναι άτομα που έχει δηλωθεί η εξαφάνισή τους ενώ δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο η σορός να ανήκει σε κάποιον πρόσφυγα.

Μιλώντας στο ekriti, ο ιατροδικαστής Κρήτης Αντώνης Παπαδομανωλάκης ανέφερε πως «το μόνο σίγουρο με το πτώμα αυτό είναι ότι ήταν στη θάλασσα για αρκετούς μήνες» ενώ διεκρίνησε ότι μετά το Πάσχα θα υπάρξουν απαντήσεις.

Τόσο ο κ. Παπαδομανωλάκης όσο και ο ιατροδικαστής Χανίων κ. Σταμάτης Μπελιβάνης, μιλούν για ένα αποκρουστικό θέαμα.

«Να φανταστείτε ότι εκτός από το κεφάλι που έλειπε, έλειπαν κι άλλα μέρη του σώματος όπως τα κάτω άκρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπελιβάνης, συμπληρώνοντας πως «Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει το πτώμα, δεν αποκεφαλίστηκε. Το κεφάλι αποκολλήθηκε όσο περνούσε ο καιρός και η σήψη».

Η ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κισσάμου από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, για την ύπαρξη σορού σε προχωρημένη σήψη, στην παραλία “Βίγγλια” του Δήμου Κισσάμου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία εντόπισαν την ανωτέρω σορό η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “Ο Άγιος Γεώργιος”.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: cretalive, ekriti


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πτώμα Κρήτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ