Μπέρνι Σάντερς: Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν έχει την δικαιοδοσία να εξαπολύει πυραύλους» - iefimerida.gr

Μπέρνι Σάντερς: Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν έχει την δικαιοδοσία να εξαπολύει πυραύλους»

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο από τους γνωστότερους Δημοκράτες, ο Μπέρνι Σάντερς και ο Τιμ Κέιν κατηγορούν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πως δεν έχει την δικαιοδοσία να εξαπολύει πυραύλους στην Συρία χωρίς πρώτα να πάρει έγκριση από το Κογκρέσο.

Θυμίζουμε ότι ο Τραμπ διέταξε να εξαπολυθούν 59 πύραυλοι τόμαχοκ σε μια στρατιωτική βάση της Συρίας, θέλοντας να απαντήσει στην χρήση χημικών όπλων που έκανε ο Αλ Ασάντ σε αθώους πολίτες κάποιες ημέρες νωρίτερα.

Οι Δημοκράτες και οι Ρεπουμπλικάνοι αποκάλεσαν αυτήν την κίνηση ένα «λάθος» σε πρωινή Κυριακάτικη εκπομπή πολιτικού περιεχομένου.

«Αυτό μοιάζει με ταινία θρίλερ» είπε ο γερουσιαστής του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς, και συμπλήρωσε, «ναι πρέπει να ξεφορτωθούμε τον Αλ Ασάντ. Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε μονομερώς».

Ο ίδιος δήλωσε πως υποστηρίζει μια πολιτική λύση αλλά επεσήμανε επίσης πως «δεν πιστεύω πως ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα ή την δύναμη να εκτοξεύει αυθαίρετα πυραύλους» και συνέχισε προσθέτοντας ότι: «πρέπει να λάβουμε λίγη συνέπεια από τον πρόεδρο. Θα ήταν καλό να ενσωματώσουμε το Κογκρέσο σε αυτήν την κουβέντα».

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Τιμ Κείν, δήλωσε και αυτός με την σειρά του ότι ο Πρόεδρος θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει παίρνοντας την έγκριση του Κογκρέσου.

«Είμαστε μια χώρα που υποτίθεται ότι δεν γίνεται να ξεκινήσεις οποιασδήποτε φύσης στρατιωτική δράση ή έναν πόλεμο, χωρίς πρώτα να έχει παρουσιαστεί ένα ανάλογο πλάνο και να έχει πάρει την έγκριση από το Κογκρέσο» δήλωσε σχετικά με το ζήτημα.

Ο πρόεδρος από την πλευρά του παρέμεινε αμετάπειστος ότι η στρατιωτική επιχείρηση ήταν άκρως απαραίτητη για την προστασία και την ασφάλεια των ΗΠΑ.

«Είναι ζήτημα της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών να αποτρέψουμε την εξάπλωση και την χρήση αυτών των θανατηφόρων χημικών όπλων» είπε σε δηλώσεις ο Αμερικάνος πρόεδρος.

Σε ένα γράμμα που έγραψε προς το Κογκρέσο μάλιστα ανέφερε πως «θα πάρουμε επιμέρους μέτρα αν κριθεί αναγκαίο και πρέπον» και τέλος ευχαρίστησε το Κογκρέσο για την «υποστήριξη» του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ