Η Ιβάνκα «έσπρωξε» τον Ντόναλντ Τραμπ να βομβαρδίσει τη Συρία - iefimerida.gr

Η Ιβάνκα «έσπρωξε» τον Ντόναλντ Τραμπ να βομβαρδίσει τη Συρία

Φωτογραφία: AP Photo/Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ιβάνκα Τραμπ με τις κινήσεις της έχει καταστήσει σαφές πως δεν είναι μία Πρώτη Κόρη σαν τις άλλες.

Εχει λόγο μέσα στον Λευκό Οίκο και ως άτυπος σύμβουλος του πατέρας της Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να τον επηρεάζει στις αποφάσεις του. Μία από αυτές ήταν και η πυραυλική επιδρομή στη Συρία.

Σύμφωνα με διπλωματικό σημείωμα, η Ιβάνκα ήταν ο άνθρωπος που έπεισε τον πατέρα της να χτυπήσει στόχους στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Οσοι είδαν το σημείωμα ανέφεραν πως σε ενημέρωσή του προς την Τερέζα Μέι και τον Μπόρις Τζόνσον ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ουάσινγκτον, Σερ Κιμ Ντέιροχ, είπε πως η Ιβάνκα ήταν η μεγάλη επιρροή για τους βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times, όπως μεταδίδει ο Independent, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν «πραγματικά σοκαρισμένος » από τις εικόνες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη επίθεση με χημικά. Πηγές που διάβασαν το σημείωμα δήλωσαν πως θέση της Πρώτης Κόρης για την αγριότητα ήταν μια «σημαντική επιρροή στο Οβάλ Γραφείο. Παράλληλα, ανέφεραν πως υπουργοί είπαν πως η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν «ισχυρότερη από το αναμενόμενο».

Ο Σερ Ντέιροχ φέρεται να αναφέρθηκε και στο tweet που έκανε η Ιβάνκα Τραμπ όπου έγραψε πως ήταν «πληγωμένη και εξοργισμένοι από τις εικόνες της Συρίας μετά την αποτρόπαια χημική επίθεση».

Μετά την πυραυλική επιδρομή των Αμερικανών στη Συρία, η Πρώτη Κόρη έγραψε και πάλι στο Twitter: «Οι καιροί που ζούμε χρειάζονται δύσκολες αποφάσεις – Είμαι περήφανη για τον πατέρα μου και την άρνησή του να δεχθεί ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιβάνκα Τραμπ Ντόναλντ Τραμπ Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ