Καταρρέει ο Φιγιόν: Βρίσκεται πίσω από τον νεοκομμουνιστή Μελανσόν - iefimerida.gr

Καταρρέει ο Φιγιόν: Βρίσκεται πίσω από τον νεοκομμουνιστή Μελανσόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ζαν Λικ Μελανσόν περνάει για πρώτη φορά μπροστά από τον Φρανσουά Φιγιόν στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, 9 Απριλίου, της εταιρείας Kantar Sofres One Point για το Le Figaro, το κανάλι LCI και το ραδιόφωνο RTL ο Εμμανουέλ Μακρόν συνεχίζει να είναι πρώτος, με 24% στα ίδια ποσοστά με την Μαρίν Λεπέν.

Τρίτος είναι πλέον ο νεοκομμουνιστής Ζαν Λικ Μελανσόν, ο οποίος ζητάει την αποχώρηση της Γαλλίας από το ευρώ, με ποσοστό 18% και ακολουθείται από τον υποψήφιο της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν με ποσοστό 17%.

Οσο για τον επίσημο υποψήφιο του Σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν τα ποσοστά του συνεχώς καταρρέουν και βρίσκεται σήμερα στο 9% της πρόθεσης ψήφου.

Σε κάθε περίπτωση, στον δεύτερο γύρο ο Εμμανουέλ Μακρόν παραμένει φαβορί έναντι της Μαρίν Λεπέν, με ποσοστά 61%-39%, ενώ η δημοσκόπηση δείχνει ότι η ακροδεξιά ηγέτης θα χάσει όποιος κι αν προκριθεί στον δεύτερο γύρο, ο Φιγιόν ή ο Μελανσόν.

Αλλά ακόμη κι αν στον δεύτερο γύρο περάσουν οι Μακρόν και Φιγιόν, ο Εμμανουέλ Μακρόν θα κέρδιζε με 66%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιγιόν καταρρέει Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ