Στο «μικροσκόπιο» του ΣΥΡΙΖΑ το πλαίσιο της συμφωνίας - iefimerida.gr

Στο «μικροσκόπιο» του ΣΥΡΙΖΑ το πλαίσιο της συμφωνίας

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το πλαίσιο της επερχόμενης συμφωνίας με τους δανειστές που θα επισφραγιστεί - πιθανότατα εντός του Απριλίου- καλείται να εγκρίνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε μία συνεδρίαση -εξπρές τις εργασίες της οποίας θα ανοίξει με ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Με διττό στόχο, προκειμένου να μην παραπονεθεί κανείς ότι λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην του. Αλλά και για να είναι όλοι ενήμεροι για το βασικό περίγραμμα αυτής, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ αναμένεται να προτάξουν το αφήγημα για εργασιακά-αντίμετρα-μεσοπρόθεσμα ώστε να χρυσώσουν το χάπι σε όσους γκρινιάζουν.

Τόσο η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση στη φορολογία εισοδήματος, καθώς και τα εργασιακά αναμένεται να λειτουργήσουν καταλυτικά για τα μέλη του κόμματος, ώστε να δώσουν το «πράσινο φως» και αντιστοίχως να δεσμευθούν και οι βουλευτές για τις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν.

Ετοιμάζουν κείμενο συμβολής οι «53»

Κείμενο συμβολής «ψήνεται» εκ μέρους των 53 και σύμφωνα με πληροφορίες –αν και εφόσον κατατεθεί- στόχος είναι να συμβάλει στο ποιο θα είναι το πολιτικό σχέδιο.

Όπως εξηγεί στέλεχος της εν λόγω τάσης θα είναι συμπληρωματικό και όχι αντιπαραθετικό και θα επισημαίνει κάποιες από τις πτυχές της συμφωνίας, καθώς όπως λένε «είναι δύσκολα τα πράγματα και δεν είναι να πανηγυρίζουμε».

Σημειωτέον ότι η τάση συνεδρίασε χθες, παρουσία του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ