Ο Αδωνις εξηγεί την συμφωνία με μια διάσημη αφίσα του '50 [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο Αδωνις εξηγεί την συμφωνία με μια διάσημη αφίσα του '50 [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα παλιά μαγαζάκια της δεκαετίας του '50 ως '70 υπήρχαν διάφορες γκραβούρες με μηνύματα χιουμοριστικά όσον αφορά την πολιτική τιμών, αλλά και τα συναλλακτικά ήθη της εποχής.

Ο μπακάλης, για παράδειγμα, φρόντιζε να τοιχοκολλάει πάνω από το ταμείο την αφίσα που έμεινε στην ιστορία: «Ο πωλών τοις μετρητοίς και ο πωλών επί πιστώσει». Ο πρώτος απεικονιζόταν πάντα χαμογελαστός και συνήθως στρουμπουλός, ο άλλος κατσούφης, σκεπτικός και αδύνατος σαν σκελετός.

Ο Αδωνις εξηγεί την συμφωνία με μια διάσημη αφίσα του '50 [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Αυτή την αφίσα θυμήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης για να εξηγήσει την συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές, η οποία θα φέρει σκληρά μέτρα ύψους 3,6 δις για τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση, ωστόσο, διαφημίζει μόνο τα υποθετικά «αντίμετρα», τα οποία θα ληφθούν στο μέλλον, αν και όταν οι οικονομικοί δείκτες το επιτρέψουν.

Ο Αδωνις εξηγεί την συμφωνία με μια διάσημη αφίσα του '50 [εικόνα] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άδωνις συμφωνία αφίσα '50
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ