Γαλλία: Ο Φιγιόν συγκρίνει τον εαυτό του με έναν στρατηγό του Αστερίξ [εικόνα] - iefimerida.gr

Γαλλία: Ο Φιγιόν συγκρίνει τον εαυτό του με έναν στρατηγό του Αστερίξ [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα σκάνδαλα ακολουθούν τον Φρανσουά Φιγιόν σε κάθε περιοδεία του, κατά την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν σε δύο εβδομάδες.

Μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση στην πόλη Clermont-Ferrand, ο υποψήφιος της Δεξιάς για την προεδρία, συνέκρινε τον εαυτό του με τον Γαλάτη στρατηγό Βερσινγκετορίξ (υπαρκτό πρόσωπο) -στην εποχή του Αστερίξ (φανταστικό πρόσωπο)- ο οποίος, όπως είπε, νίκησε τον ρωμαίο αυτοκράτορα Ιούλιο Καίσαρα, «παρότι ήταν φαβορί στις δημοσκοπήσεις».

Επρόκειτο για υπαινιγμό εναντίον του Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φέρεται φαβορί σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

«Εκεί κάτω, πριν από μερικούς αιώνες, ένας Γαλάτης επαναστάτης, ο Βερσινγκετορίξ, νίκησε μεγαλειωδώς τον Ιούλιο Καίσαρα... παρότι ήταν φαβορί στις δημοσκοπήσεις!», ήταν η ακριβής φράση του υποψηφίου της Δεξιάς, ενώπιον 3.000 συγκεντρωμένων οπαδών του.

«Ποτέ κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δεν αισθάνθηκα εγκαταλελειμμένος ή αποθαρρυμένος, παρά τα χτυπήματα κάτω από τη μέση» πρόσθεσε ο Φρανσουά Φιγιόν, θέλοντας να δείξει αυτοπεποίθηση 16 ημέρες πριν τον πρώτο γύρο της εκλογής.

«Ο,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό» επανέλαβε ο Φιγιόν, ο οποίος έρχεται 3ος στις δημοσκοπήσεις και όλα δείχνουν ότι θα αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο, μετά τα σκάνδαλα με τις αργομισθίες της συζύγου του.

Ιστορική γκάφα

Η σύγκριση που έκανε με τον στρατηγό Βερσινγκετορίξ έγινε viral στο διαδίκτυο, όπως ήταν φυσικό. Ωστόσο, πολλοί χρήστες υπενθύμισαν στον υποψήφιο πρόεδρο της Δεξιάς ότι ο Γαλάτης στρατηγός ναι μεν νίκησε τις ρωμαϊκές λεγεώνες το 52 π.Χ., αλλά λίγους μήνες αργότερα νικήθηκε κατά κράτος στην περιοχή Αλεζία της Γαλλίας

Ο Γαλάτης στρατηγός προσπάθησε να διασπάσει τον αποκλεισμό των ρωμαίων, αλλά δεν τα κατάφερε και παραδόθηκε για να σώσει τους άνδρες του. Ο Καίσαρας τον πήρε ως τρόπαιο στη Ρώμη και τον αποκεφάλισε ύστερα από έξι χρόνια φυλάκισης. Η φήμη του Καίσαρα, που ήταν ήδη μεγάλη, εκτοξεύθηκε σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη. Ένας αυτοκρατορικός θρόνος τον περίμενε....

Λεπτομέρεια από τον πίνακα «Ο Βερσινγκετορίξ ρίχνει τα όπλα του στα πόδια του Ιουλίου Καίσαρα», του Lionel Royer (1899).

Γαλλία: Ο Φιγιόν συγκρίνει τον εαυτό του με έναν στρατηγό του Αστερίξ [εικόνα] | iefimerida.gr 0


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιγιόν συγκρίνει στρατηγό Γαλάτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ