20 χρόνια «Καφέ Μελίνα» στην Πλάκα [εικόνες] - iefimerida.gr

20 χρόνια «Καφέ Μελίνα» στην Πλάκα [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡAΦΙΑ: greekgastronomyguide.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα εμβληματικά καφέ της Αθήνας, στα υπέροχα γραφικά στενά της Πλάκας, είναι αφιερωμένο στη γυναίκα -θρύλο Μελίνα Μερκούρη.

Ο λόγος για το καφέ Μελίνα, το ιδιαίτερο μαγαζί που κινείται ανάμεσα στο ελληνικό καφενείο και το γαλλικό μπιστρό, όπως γράφει το greekgastronomyguide.gr.

Στο εσωτερικό του κυριαρχούν μία παλιομοδίτικη νοσταλγική διάθεση και οι κόκκινοι τοίχοι που έχουν ντυθεί με φωτογραφίες της μεγάλης ηθοποιού τόσο από την προσωπική της ζωή, όσο και από τον κινηματογράφο. ΜεΟύλωφ Πάλμε, με την Ίντιρα Γκάντι, με τον Ρόμπερτ Κέννεντυ, τον Σαλβατόρ Νταλί, τον Φεντερίκο Φελλίνι, τον αγαπημένο της Ρούντι, σύζυγο Ζυλ Ντασσέν, αλλά και τους δικούς μας τον Ωνάση, Καζαντζάκη, Θοδωράκη, Χατζηδάκι, Κακογιάννη.

20 χρόνια «Καφέ Μελίνα» στην Πλάκα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
20 χρόνια «Καφέ Μελίνα» στην Πλάκα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
20 χρόνια «Καφέ Μελίνα» στην Πλάκα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι φωτογραφίες, αλλά και κάποια προσωπικά αντικείμενα, παραδόθηκαν από το ίδρυμα Μελίνας Μερκούρη στον Ανδρέα Μαρτζάκλη, τον ιδιοκτήτη του καφέ ο οποίος γνώριζε την ηθοποιό και με μεγάλο σεβασμό στο έργο της και τη ίδια έφτιαξε ένα στέκι αντάξιο του ονόματος μίας μεγάλης ντίβας, που αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία και αγωνίστηκε για την επιστροφή των Ελγινείων μαρμάρων και της δημιουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης.

Οι πόρτες του καφέ Μελίνα ανοίγουν από νωρίς για τον πρωινό καφέ και για δεκατιανό και παραμένουν ανοιχτές όλη την ημέρα για καφέ ή για φαγητό, ενώ το βράδυ τα τραπέζια φωτίζονται από το φως των κεριών σε παλιά κηροπήγια μετατρέποντας το καφέ Μελίνα σε ατμοσφαιρικό μπαρ.

Ο εξωτερικός χώρος, υπέροχος και γραφικός, με τραπεζάκια στα σκαλάκια κάτω από την Ακρόπολη, είναι ό,τι πιο ιδανικό για τις ηλιόλουστες μέρες.

20 χρόνια «Καφέ Μελίνα» στην Πλάκα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η επιτυχία του καφέ Μελίνα όμως οφείλεται και στον ιδιοκτήτη του, τον Ανδρέα Μαρτζάκλη που ο οποίος με τον πληθωρικό, ατίθασο χαρακτήρα του και τη γνήσια καλοσύνη του, έχει καταφέρει να κάνει το μαγαζί του σημείο αναφοράς.

20 χρόνια «Καφέ Μελίνα» στην Πλάκα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Στέκι των γειτόνων, κάθε τάξης και επαγγέλματος που θα περάσουν απ΄τον καφενέ να μάθουν τα νέα της γειτονιάς τους, των κατοίκων της πρωτεύουσας που ειδικά τα Σαββατοκύριακα ξεχύνονται στην Πλάκα, αλλά και των ξένων επισκεπτών του ιστορικού κέντρου που θα περάσουν από εδώ να ξαποστάσουν, να πιούν τον καφέ τους, να τσιμπήσουν κανένα μεζέ αλλά και να φάνε ελαφρά και βέβαια να ξαναθυμηθούν την μεγάλη Μελίνα.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό του καφέ Μελίνα είναι ότι βρίσκεται στη σκιά μιας από της πιο όμορφες και πολυφωτογραφημένες βουκαμβίλιες της Αθήνας.

20 χρόνια «Καφέ Μελίνα» στην Πλάκα [εικόνες] | iefimerida.gr 5
20 χρόνια «Καφέ Μελίνα» στην Πλάκα [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Το υπέροχο καφέ συμπλήρωσε 20 χρόνια λειτουργίας και είναι σίγουρα ένα από τα πιο εμβληματικά μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας.

Καφέ Μελίνα: Λυσίου 22, Πλάκα

Πληροφορίες & φωτο: greekgastronomyguide.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καφέ Μελίνα Μελίνα Μερκούρη Πλάκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ