Στοκχόλμη: Η στιγμή της σύλληψης του δράστη της επίθεσης με φορτηγό [εικόνα & βίντεο] - iefimerida.gr

Στοκχόλμη: Η στιγμή της σύλληψης του δράστη της επίθεσης με φορτηγό [εικόνα & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι η στιγμή που η σουηδική αστυνομία έπειτα από καταδίωξη συλλαμβάνει έναν 39χρονο άντρα για την επίθεση με φορτηγό στο εμπορικό κέντρο της Στοκχόλμης από την οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα και τραυματίστηκαν 15 ακόμα.

Ο 39χρονος που θεωρείται ότι είναι υποστηρικτής του ISIS, είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Η σύλληψή του έγινε στο προάστιο Μάρστα, και αφού οι αρχές τον αναζητούσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος που πιστεύεται ότι έχει καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, φορούσε κουκούλα που κάλυπτε ολόκληρο το πρόσωπό του, ενώ πάνω στα ρούχα του βρίσκονταν σπασμένα γυαλιά. Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε ότι σχετίζεται με την αγριότητα που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Όπως εξηγεί, η Daily Mail, η αστυνομία υποψιάζεται ότι μπορεί να βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του φορτηγού, ωστόσο σύμφωνα με τα σουηδικά Μέσα, άλλες πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι ο οδηγός δεν έχει ακόμα συλληφθεί.

Πάντως σύμφωνα με την σουηδική εφημερίδα Aftonblat , ο 39χρονος φέρεται να έχει ανεβάσει προπαγάνδα του ISIS στο Facebook και να έχει κάνει like σε φωτογραφίες που παρουσίαζαν θύματα μετά την τρομοκρατική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης το 2013.

Μια ακόμα σύλληψη έγινε στις 11 το βράδυ της Παρασκευής στο προάστιο της Στοκχόλμης Hjulsta, σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Expressen. Σε φωτογραφίες μάλιστα φαίνεται ο δεύτερος άντρας, που φαίνεται αρκετά νεότερος από τον πρώτο 39χρονο συλληφθέντα, να βρίσκεται περικυκλωμένος από αστυνομικούς που του περνάνε χειροπέδες. Σύμφωνα με τη σουηδική τηλεόραση, οι δύο συλληφθέντες σχετίζονται μεταξύ τους.

Αναφερόμενος στη δεύτερη σύλληψη στη Hjulsta φωτογράφος που ήταν μπροστά δήλωσε: «Ήταν περίπου 15 αυτοκίνητα στη σκηνή. Υπήρχε μία εξειδικευμένη αντιτρομοκρατική ομάδα SWAT και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά».

Στοκχόλμη: Η στιγμή της σύλληψης του δράστη της επίθεσης με φορτηγό [εικόνα & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία: Daily Mail, Janne Akkeson /Splash News

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στοκχόλμη επίθεση φορτηγό συλλήψεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ