Der Spiegel: Ο Σόιμπλε θέλει να φέρει την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή από το Λονδίνο στην Φρανκφούρτη - iefimerida.gr

Der Spiegel: Ο Σόιμπλε θέλει να φέρει την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή από το Λονδίνο στην Φρανκφούρτη

Φωτογραφία: AP Photo/Virginia Mayo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μετακίνηση της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EBA) στην Φρανκφούρτη από το Λονδίνο επιθυμεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά το Brexit, όπως σημειώνει το Reuters, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.

Η Φρανκφούρτη, η οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας, έχει ήδη πολλές ιδιωτικές τράπεζες, χρηματιστήριο, η Bundesbank και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το Der Spiegel αναφέρει πως ο Σόιμπλε έχει στείλει στους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο έγγραφο που σημειώνει πως η Φρανκφούρτη αποτελεί «ιδανικό σημείο σε σύγκριση με άλλα χρηματοπιστωτικά κέντρα», ενώ υποστηρίζει πως η πόλη διαθέτει πλεονέκτημα όσον αφορά τις μεταφορές ανθρώπινου προσωπικού.

Εκπρόσωπος του Σόιμπλε επιβεβαίωσε την ύπαρξη του εγγράφου και είπε πως η επιτροπή θα συζητήσει το Brexit την επόμενη Τετάρτη, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ