Είχε ξαναγίνει τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία το 2010 -Σε πολυσύχναστο εμπορικό σημείο [εικόνα & βίντεο] - iefimerida.gr

Είχε ξαναγίνει τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία το 2010 -Σε πολυσύχναστο εμπορικό σημείο [εικόνα & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το περιστατικό με το φορτηγό που έπεσε επάνω σε πλήθος στη Σουηδία θύμισε στην Στοκχόλμη την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της πόλης το 2010.

Δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, ένα αυτοκίνητο ανατινάχτηκε σε πολυσύχναστο εμπορικό σημείο στο Drottninggatan, ενώ λίγο αργότερα μια δεύτερη έκρηξη ακολούθησε κοντά σε ξενοδοχείο.

Ως βομβιστής αυτοκτονίας αναγνωρίστηκε ο Ταιμούρ Αλ Αμπνταλί, ιρακινής καταγωγής, ο οποίος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire το 2004.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο του Αμπνταλί δεν ανατινάχθηκε ποτέ, με τον τρομοκράτη, ωστόσο, να μην πτοείται και να κατευθύνεται σε κοντινό δρόμο, ώστε να ενεργοποιήσει τις δύο εκρηκτικές συσκευές που είχε στο στήθος του.

Ο Αμπνταλί ανατινάχθηκε χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα.

Είχε ξαναγίνει τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία το 2010 -Σε πολυσύχναστο εμπορικό σημείο [εικόνα & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με το FBI, οι εκρήξεις θα μπορούσαν να σκοτώσουν περίπου 40 ανθρώπους.

Το Μάρτιο του 2011, η σκωτσέζικη αστυνομία συνέλαβε τον 30χρονο Ναζερντίν Μενί σε περιοχή της Γλασκώβης, καθώς σχετιζόταν με τη βομβιστική επίθεση στη Στοκχόλμη. Ο άνδρας καταδικάστηκε για επτά χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σουηδία τρομοκρατική επίθεση 2010
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ