ΔΝΤ: Θετικές προοπτικές για την αξιολόγηση, αλλά ζητάμε λύση για το χρέος - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Θετικές προοπτικές για την αξιολόγηση, αλλά ζητάμε λύση για το χρέος

Φωτογραφία: AP Photo/Jacquelyn Martin
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλές προοπτικές για την επιτυχή ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης «βλέπει» το ΔΝΤ μετά το Eurogroup της Μάλτας, υπενθυμίζοντας στους Ευρωπαίους πως πρέπει να υπάρξουν «ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις» και για «μια αξιόπιστη στρατηγική» για το χρέος.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου επισήμανε πως τις τελευταίες εβδομάδες έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει «βρισκόμαστε πλέον σε ένα σημείο όπου μπορούμε να ισχυριστούμε βάσιμα ότι υπάρχουν θετικές προοπτικές για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επί των ανοικτών θεμάτων κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που θα διεξαχθούν στην Αθήνα».

«Μία τέτοια συμφωνία, στις πολιτικές θα πρέπει να συμπληρωθεί με διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης προκειμένου να διασφαλιστούν επαρκείς διασφαλίσεις για μία αξιόπιστη στρατηγική η οποία θα αποκαθιστά τη βιωσιμότητα του Δημόσιου Χρέους, πριν το πρόγραμμα τεθεί για έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ διαπραγμάτευση χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ