Συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα σήμερα κατά της πώλησης της ΔΕΗ - iefimerida.gr

Συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα σήμερα κατά της πώλησης της ΔΕΗ

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα στις 6 το απόγευμα το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πτολεμαΐδα για να μην πωληθεί η ΔΕΗ.

Περιοδείες στους χώρους εργασίας και ενημέρωση των εργαζομένων για το συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, πραγματοποιούν στο ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, με απόφασή του, συμμετέχει στην οργάνωση του συλλαλητηρίου, ενώ έχει ορισθεί συντονιστική επιτροπή αγώνα, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη και μέλη τους δημάρχους Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, συνδικάτων και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Στόχος των διοργανωτών είναι με τη διαμαρτυρία τους να στείλουν το μήνυμά τους τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στους θεσμούς και να αποτρέψουν την πιθανότητα να πουληθούν λιγνιτικές εγκαταστάσεις κα σταθμοί παραγωγής της επιχείρησης.

Οι δήμοι Κοζάνης και Εορδαίας, μέσω των δημοτικών τους συμβουλίων, έχουν λάβει ομόφωνες αποφάσεις για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, ενώ οι εμπορικοί σύλλογοι των δύο πόλεων έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα καταστήματά τους κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.
Αποφάσεις συμμετοχής και στήριξης του συλλαλητηρίου έχουν λάβει τα εργατικά κέντρα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, η ΑΔΕΔΥ επαγγελματικοί σύλλογοι και συλλογικότητες, αλλά και φορείς της εκκλησίας.

Από χθες περιοδεύει στο Ενεργειακό Κέντρο δυτικής Μακεδονίας ο πρώην υπουργός Ενέργειας και πρόεδρος της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευμένος από το στέλεχος του κόμματος, Θανάση Πετράκο.

Με αφορμή την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, ακόμη και εκπρόσωποι ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης έχουν σπεύσει στο λιγνιτικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας.

Τηλεοπτικά δίκτυα όπως το γερμανικό ZDF βρίσκονται στην περιοχή, παρακολουθώντας τις αντιδράσεις των φορέων και πραγματοποιώντας έρευνες στα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής της ΔΕΗ για τους λιγνίτες της περιοχής.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ συλλαλητήριο πώληση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ