Εξαλλη η Ρωσία για τον βομβαρδισμό της Συρίας: Ηταν επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους - iefimerida.gr

Εξαλλη η Ρωσία για τον βομβαρδισμό της Συρίας: Ηταν επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρίας «επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους» που βασίσθηκαν «σε κατασκευασμένα προσχήματα», ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Ο πρόεδρος Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρία επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους, κατά παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, με βάση σε κατασκευασμένα προσχήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η κίνηση της Ουάσινγκτον θα πλήξει σοβαρά τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις», είπε ο Πεσκόφ και τόνισε ότι η Μόσχα δεν πιστεύει ότι το συριακό καθεστώς κατέχει χημικά όπλα και ότι η αμερικανική επιχείρηση θα δημιουργήσει αναπόφευκτα σοβαρό εμπόδιο στη δημιουργία διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας, μία ιδέα που επανειλημμένως έχει προωθήσει ο Πούτιν.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί τα χτυπήματα ως μία προσπάθεια να εκτρέψει την προσοχή του κόσμου από τους θανάτους αμάχων στο Ιράκ - όπου τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού στη Μοσούλη τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τον Βίκτορ Οζέροφ, επικεφαλής της Επιτροπής Αμυνας και Ασφαλείας της Ανω Βουλής της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να ζητήσει τώρα έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει το θέμα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία βομβαρδισμός ΗΠΑ Κρεμλίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ