Χατζηδάκης για Τέμπη: Ενα έργο της ΝΔ το καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ που το πολέμησε - iefimerida.gr

Χατζηδάκης για Τέμπη: Ενα έργο της ΝΔ το καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ που το πολέμησε

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καρπώνεται έργα άλλων κυβερνήσεων, τα οποία μάλιστα είχε πολεμήσει ως αντιπολίτευση, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την παράδοση της παράκαμψης Τεμπών-Πλαταμώνα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, αφού εξήρε το μεγαλόπνοο έργο, τόνισε ότι η κατασκευή του είχε ξεκινήσει και είχε εγκριθεί επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας. «Στη ΝΔ χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σήμερα παραδόθηκε ένα μεγάλο έργο και ακολουθούν άλλοι τρεις αυτοκινητόδρομοι.

Έργα που ανήκουν στον λαό και ωθούν πραγματικά προς τα εμπρός» τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι οι τέσσερις αυτοκινητόδρομοι ξεκίνησαν επί κυβέρνησης Καραμανλή και με υπουργό Υποδομών τον Γεώργιο Σουφλιά, και στη συνέχεια, όταν σταμάτησαν με την οικονομική κρίση το 2011, επανεκκίνησαν επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Ωστόσο, ο κ. Χατζιδάκης δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι όχι μόνο επιχείρησε πολλάκις να εμποδίσει την πορεία των έργων – χαρακτηριστικά κάνει λόγο για τα capital controls, την περίπτωση Βαρουφάκη αλλά και το κίνημα «Δεν πληρώνω»- αλλά συνέβαλλαν σε καθυστερήσεις, που απέφεραν εκατομμύρια στους εργολάβους.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι λόγω αυτής της καθυστέρησης και των «ερασιτεχνικών χειρισμών της κυβέρνησης» «ήρθαν οι εργολάβοι και πήραν πανωπροίκι 500 εκατ. ευρώ, αλλά κι αυτό ακόμη, ότι πήραν μόνο τόσα, ο πρωθυπουργός το παρουσίασε ως επίτευγμα», είπε χαρακτηριστικά .

Ο κ. Χατζιδάκης έκλεισε την επίθεση προς τον πρωθυπουργό με αφορμή τα Τέμπη, λέγοντας «όλα έχουν όρια και σήμερα ο πρωθυπουργός τα ξεπέρασε.

Στην Ελλάδα χρειάζεται να γίνει επιτέλους επανάσταση σοβαρότητας, αλλά φοβούμαι ότι η κυβέρνηση αυτή, το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να παίζει ένα πολιτικό θέατρο».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τέμπη Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ