Aποζημίωση χιλιάδων ευρώ θα πληρώσει η Τουρκία σε οικογένεια Κύπριου αγνοούμενου - iefimerida.gr

Aποζημίωση χιλιάδων ευρώ θα πληρώσει η Τουρκία σε οικογένεια Κύπριου αγνοούμενου

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποζημίωση συνολικού ύψους 167.086 ευρώ καλείται να πληρώσει η Τουρκία με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στις αδελφές του μέχρι πρόσφατα αγνοούμενου Χαρίτου Φωτίου Χαρίτου, σύμφωνα με τον δικηγόρο της υπόθεσης Χρίστο Τριανταφυλλίδη.

Μάλιστα στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται ο νόμιμος τόκος και τα έξοδα της υπόθεσης η οποία επιδικάστηκε στις 28 Μαρτίου.

Με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Τριανταφυλλίδης κάνει αναφορά για «πρωτοποριακή απόφαση», ενώ προσθέτει ότι η οικογένεια θα προχωρήσει τώρα με τη διαδικασία εκτέλεσης της απόφασης κατά περιουσιακών στοιχείων της Τουρκίας για την είσπραξη των επιδικασθέντων ποσών.

Nα σημείωθεί πως ο μέχρι το 2016 αγννούμενος βρέθηκε τον Νοέμβριο εκείνου του έτους θαμμένος σε ομαδικό τάφο. Είχε εκτελεστεί από τα Τουρκικά στρατεύματα.

Παράλληλα ο δικηγόρος της οικογένειας είχε κινήσει δικαστική διαδικασία εναντίον της Τουρκίας με αίτημα τις αποζημιώσεις,κάνοντας επίκληση τσην παραβίαση των άρθρων 2 και 7 Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τα οποία προστατεύουν το δικαίωμα στη ζωή.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί πως η γειτονική χώρα παρόλο που είχε ειδοποιηθεί δεν εκπροσωπήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπρος Τουρκία αποζημίωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ