Σε χαμηλό τριών εβδομάδων η ισοτιμία του ευρώ μετά τις δηλώσεις Ντράγκι - iefimerida.gr

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων η ισοτιμία του ευρώ μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα τριών εβδομάδων μετά τη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ότι δεν βλέπει λόγο απόκλισης από την πολιτική της, η οποία προβλέπει ιστορικά χαμηλά επιτόκια και αγορές ομολόγων τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.

Η ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος υποχώρησε στα 1,0629 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 0,2% στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Το ευρώ είχε εκτιναχθεί πάνω από τα 1,09 δολάρια τον Μάρτιο - για πρώτη φορά από τις αρχές Νοεμβρίου - καθώς ο Ντράγκι διαμήνυσε ότι είχε μειωθεί η ανάγκη για επεκτατική πολιτική, με τους επενδυτές να προεξοφλούν την πιθανότητα μίας αύξησης των επιτοκίων στις αρχές του 2018. Έκτοτε, όμως, αξιωματούχοι της ΕΚΤ δήλωναν ότι οι αγορές είχαν προχωρήσει πάρα πολύ με την προεξόφληση μίας σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

«Ο Ντράγκι έκανε πολύ σαφές ότι δεν επιδιώκει οποιαδήποτε αλλαγή στην κατεύθυνση της μελλοντικής πολιτικής, ότι η πολιτική είναι αναγκαίο να παραμείνει επεκτατική για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι οι πιο θετικές προοπτικές (για την οικονομία) στηρίζονται σε αυτή την επεκτατική πολιτική», δήλωσε στέλεχος της Commerzbank στη Φρανκφούρτη.

Το δολάριο ενισχύθηκε από την εξασθένιση του ευρώ και ανατιμήθηκε 0,1% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων. Τη νύχτα είχε ανατιμηθεί σε υψηλό τριών εβδομάδων, μετά από μία αισιόδοξη έκθεση για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα της αμερικανικής οικονομίας.

Ωστόσο, το δολάριο υποχώρησε από το υψηλό των τριών εβδομάδων, παρά το γεγονός ότι τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) έδειξαν ότι η Fed αναμένεται να αρχίσει τη μείωση του ισολογισμού της, ύψους 4,5 τρισεκ. δολαρίων, αργότερα φέτος και να προχωρήσει σε δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων το 2017.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντράγκι ευρώ ισοτιμία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ