Αποκαταστάθηκε το μνημείο των Εβραίων στην Καβάλα - iefimerida.gr

Αποκαταστάθηκε το μνημείο των Εβραίων στην Καβάλα

Φωτογραφία: k-typos.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες μόνο ημέρες μετά τον βανδαλισμό του αποκαταστάθηκε το Μνημείο των Εβραίων στην Καβάλα, που άγνωστοι είχαν καταστρέψει την περασμένη Πέμπτη.

Ο δήμος Καβάλας, σύμφωνα με το «k-typos.gr», αντικατέστησε τις μαρμάρινες πλάκες του μνημείου των 1.484 Καβαλιωτών Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα.

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, μετά τον βανδαλισμό, επισκέφθηκε το μνημείο και ανακοίνωσε πως η αποκατάσταση θα είναι άμεση, όπως και έγινε.

Ηδη, όπως είναι γνωστό η δήμαρχος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες. Πληροφορίες, όπως αναφέρει το «k-typos.gr», το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από κάμερα που λειτουργούσε στην περιοχή, και το οποίο επεξεργάζεται η αστυνομία για να μπορέσει να ταυτοποιήσει τους βάνδαλους. Μετά την αποκατάσταση των μαρμάρων, το απόγευμα της Τρίτης, το συνεργείο απομάκρυνε τις αντιαισθητικές μοκέτες που περιέβαλαν το μνημείο και στη συνέχεια το μνημείο το σκέπασαν και πάλι με το μαύρο νάυλον, με το οποίο είχε σκεπαστεί, μέχρι να αποκατασταθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μνημείο Εβραίων Καβάλα αποκατάσταση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ