Ροδίτες μαθητές: Συκοφαντία τα περί βασανισμού μας από καθηγήτρια -Ηταν κάτι χιουμοριστικό - iefimerida.gr

Ροδίτες μαθητές: Συκοφαντία τα περί βασανισμού μας από καθηγήτρια -Ηταν κάτι χιουμοριστικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επιστολή τους στον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου στο σχολείο της Ρόδου, αποκαθιστούν την αλήθεια μετά τον σάλο, που προκλήθηκε από δικές τους καταγγελίες, ότι συγκεκριμένη καθηγήτρια τους έβγαζε τα φρύδια και τους έδενε πισθάγκωνα.

Τονίζεται δε, ότι, μετά τις υποτιθέμενες «καταγγελίες», ακολούθησε πειθαρχική έρευνα της καθηγήτριας από την αρμόδια επιτροπή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ολόκληρη η επιστολή των μαθητών έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Διευθυντά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι μαθητές της Τρίτης Τάξης Γυμνασίου σας γράφουμε αυτή την επιστολή για να αναφερθούμε στα τεκταινόμενα που αφορούν την καθηγήτριά μας.

Αρχικά, αλήθειες έχουν διαστρεβλωθεί. Οι καταγγελίες που έχουν ειπωθεί είναι λανθασμένες, πρόκειται για συκοφαντία, γι’ αυτό θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τα πραγματικά γεγονότα, εφόσον οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν παρόντες.

Η συγκεκριμένη καθηγήτρια έχει μοναδική αίσθηση του χιούμορ, η οποία ίσως παρεξηγείται μερικές φορές. Ένα από τα θέματα που αναφέρεται στην καταγγελία είναι το γεγονός πως έβγαζε τα φρύδια των μαθητών.

Όμως, αυτό έγινε σε ένα κλίμα εντελώς χιουμοριστικό στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές με γέλια και ευχαρίστηση.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά για τιμωρία μαθητή με δέσιμο των χεριών του, γεγονός που δε συνέβη σε κανένα τμήμα.

Θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στην καθηγήτριά μας, την οποία γνωρίζουμε αρκετά χρόνια, τη σεβόμαστε και θεωρούμε ότι ενδιαφέρεται για το καλό μας.

Δηλώνουμε ότι θεωρούμε πως αυτά που καταγγέλθηκαν και ανακοινώθηκαν στα Μ.Μ.Ε. είναι ψευδή και δεν επιτρέπεται στην εποχή μας να διαπρέπει το ψέμα και το μίσος.

Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δίκαιο και την αλήθεια που διδασκόμαστε. Εμείς ως μαθητές, αυτόπτες μάρτυρες, είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να αποδείξουμε την πραγματικότητα.

Με εκτίμηση,

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Κρεμαστής.

Σημείωση: Με την παραπάνω επιστολή συμφωνούν οι 104 από τους 114 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Κρεμαστής».

Πώς ξεκίνησε η υπόθεση

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, η είδηση ότι καθηγήτρια Γυμνασίου έβγαζε τα φρύδια με τσιμπιδάκι στους μαθητές της και τους έδενε πισθάγκωνα προκειμένου να τους τιμωρήσει, είχε συνταράξει την Ρόδο και ολόκληρη τη χώρα.

Το θέμα είχε φτάσει στην αρμόδια επιτροπή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, η οποία διενεργεί έρευνα για το συμβάν.

Το θέμα αποκαλύφθηκε όταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Δημοκρατικής, κατήγγειλαν την καθηγήτρια Γυμνασίου και τις παράδοξες μεθόδους τιμωρίας, που χρησιμοποιούσε.

Μεταξύ αυτών, ήταν ότι η καθηγήτρια έβγαλε τα φρύδια δύο παιδιών με τσιμπιδάκι ενώ οι καταγγελίες μιλούσαν και για άλλη περίπτωση, όπου έδεσε τα χέρια άλλων μαθητών πισθάγκωνα.

Τις καταγγελίες ενίσχυσε ένα ακόμα συμβάν με μαθητή.

Όταν ανήλικος μαθητής ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία, στην οποία φορούσε μόνο το εσώρουχο του, επιδεικνύοντας τους κοιλιακούς του, η καθηγήτρια φέρεται πως σχολίασε στη φωτογραφία «ωραίο βρακί» γεγονός, που προκάλεσε εντύπωση και ανησυχία στους γονείς.

Οι γονείς στη συνέχεια ενημέρωσαν την διεύθυνση του σχολείου για το συμβάν και κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες γα τη διεξαγωγή έρευνας.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρόδος καθηγήτρια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ