Κοντονής: Μέχρι το καλοκαίρι θα ψηφιστεί ο νόμος για τη διαμεσολάβηση - iefimerida.gr

Κοντονής: Μέχρι το καλοκαίρι θα ψηφιστεί ο νόμος για τη διαμεσολάβηση

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην ψήφιση του νέου νόμου για τη διαμεσολάβηση προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής σε παρέμβαση που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια ημερίδας.

Ο Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι ο νέος νόμος για την διαμεσολάβηση θα αντικαταστήσει τον ισχύοντα 3898/2010. Σημείωσε ότι η διαμεσολάβηση ως εναλλακτικός και σύγχρονος τρόπος επίλυσης διαφορών, «μπορεί να συμβάλει τόσο στην ελάφρυνση του μεγάλου όγκου των υποθέσεων που καταλήγουν στα δικαστήρια, όσο και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης».

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης συμπλήρωσε πως «ο θεσμός προσφέρει μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές και αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για το υπουργείο». Τόνισε ότι στα πρώτα χρόνια εφαρμογής του θεσμού της διαμεσολάβησης δεν δικαιώθηκαν οι υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στους νομικούς κύκλους και στην κοινωνία.

Επεσήμανε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης εντόπισε τους δυσλειτουργικούς τομείς και επέλεξε, με τη συνδρομή της αυστριακής τεχνικής βοήθειας, «να δώσει λύσεις, ώστε ο θεσμός να βελτιωθεί και να προχωρήσει», ενώ παράλληλα τόνισε πως έχει συσταθεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία επαναρρυθμίζει το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού.

«Η επιτροπή ολοκληρώνει αυτές τις ημέρες το έργο της και μέχρι το καλοκαίρι το υπουργείο αναμένεται να έχει αναλάβει τη νομοθετική πρωτοβουλία για την ψήφιση του νέου νόμου της διαμεσολάβησης που θα αντικαταστήσει τον 3898/2010, ενσωματώνοντας τις νέες καινοτόμες κατευθύνσεις» και προσέθεσε ότι «το μητρώο διαμεσολαβητών θα χρησιμοποιηθεί για τη στελέχωση του μητρώου συντονιστών στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών», κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Κοντονής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Κοντονής διαμεσολάβηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ