Εξαρθρώθηκαν δύο διεθνή κυκλώματα ναρκωτικών - Συνελήφθησαν 3 Έλληνες - iefimerida.gr

Εξαρθρώθηκαν δύο διεθνή κυκλώματα ναρκωτικών - Συνελήφθησαν 3 Έλληνες

Φωτογραφία: ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις Έλληνες συνελήφθησαν σε Αθήνα, Κεφαλλονιά και Μάλμε στη Σουηδία, στο πλαίσιο της εξάρθρωσης δύο διεθνών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 37, 32 και 45 ετών, αντίστοιχα ήταν μέλη διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών, που συνεργαζόταν με ένα ακόμα διεθνές κύκλωμα διακίνησης ουσιών, για την οργάνωση και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κατεργασμένης κάνναβης «σοκολάτα» και κοκαΐνης, από και προς χώρες της Δυτικής και της Βορείου Ευρώπης.

Σύμφωνα με την ασφάλεια Ατττικής, η μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών γινόταν με τη χρήση φορτηγών διεθνών μεταφορών, ειδικά μετασκευασμένων με χώρους απόκρυψης.

Σε ό,τι αφορά το 45χρονο δράστη, συνελήφθη στο συνοριακό σταθμό Όρεσουντ στο Μάλμε, καθώς ήταν ο οδηγός φορτηγού, το οποίο μετέφερε μέσα σε ειδική κρύπτη, 47 κιλά κατεργασμένης κάνναβης «σοκολάτα» και 3 κιλά κοκαΐνης, από την Ολλανδία με σκοπό να πωληθούν στη Νορβηγία.

Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι πέντε ακόμη Έλληνες, έγκλειστοι σε φυλακές της Ελλάδας, ηλικίας 37, 47, 48, 49 και 51 ετών, ενώ αναζητούνται ως μέλη της οργάνωσης ένας 26χρονος Αλβανός και δύο ακόμη Έλληνες, 35 και 44 ετών.

Η πρώτη εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 2017 και αρχηγικό μέλος ήταν ο 47χρονος έγκλειστος, ο οποίος έδινε κατευθυντήριες εντολές στον 37χρονο συλληφθέντα, αρμοδιότητα του οποίου ήταν η μεταφορά και αποστολή των χρημάτων στα μέλη της οργάνωσης. Υπεύθυνος για την παραλαβή των ναρκωτικών και την παράδοσή τους στους διανομείς της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, ήταν ο 26χρονος Αλβανός.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση ήταν αρμόδια για τη μεταφορά και διανομή των ναρκωτικών και συγκροτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Αρχηγικό μέλος ήταν ο 44χρονος, ο οποίος μετά από επικοινωνία με τα μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, κατηύθυνε μέσω του 51χρονου έγκλειστου, τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Από τις συνολικές έρευνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης «σοκολάτα» βάρους 47 κιλών, κοκαΐνη βάρους 3 κιλών, δύο φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών και τρεις συσκευές τηλεφώνου.

Στις έρευνες συμμετείχαν η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, οι Αρχές της Ολλανδίας, Γερμανίας, Νορβηγίας και Σουηδίας, καθώς και οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Οι δύο συλληφθέντες, στην Ελλάδα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Πηγή:ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ναρκωτικά κύκλωμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ