Αποζημιώνονται ως την Παρασκευή 13.128 ασφαλισμένοι σε Ασπίς και Commercial Value - iefimerida.gr

Αποζημιώνονται ως την Παρασκευή 13.128 ασφαλισμένοι σε Ασπίς και Commercial Value

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποζημιώσεις ύψους 30,5 εκατ. Ευρώ θα διανεμηθούν σε 13.128 ασφαλισμένους της «Ασπίς Πρόνοια» και της Commercial Value από το σύνολο των 70.000 περίπου που έχουν πιστοποιηθεί ότι δικαιούνται αποζημίωσης.

Οι δικαιούχοι, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, αναμένεται να έχουν πληρωθεί έως και την Παρασκευή με την μερική έστω αποζημίωση.

Οπως αναφέρει η Καθημερινή, με τον σχεδιασμό του ασφαλιστικού εκκαθαριστή, το ποσό που θα διατεθεί συνολικά έχει υπολογιστεί στα 100 εκατ. ευρώ και το επόμενο διάστημα θα ακολουθούν τακτικές καταβολές κάθε μήνα, έτσι ώστε να αποζημιωθούν και οι υπόλοιποι κάτοχοι των 70.000 ασφαλιστηρίων συμβολαίων που δικαιούνται αποζημίωσης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι αποζημιώσεις για όσους είχαν ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια ΑΕΓΑ, περιορίζονται στο 9% και στο 5% για όσους είχαν επενδυτικά συμβόλαια (unit linked), καθώς τα ρευστοποιήσιμα αποθεματικά της εταιρείας δεν επιτρέπουν την καταβολή υψηλότερων αποζημιώσεων.

Αντίθετα, οι αποζημιώσεις των συμβολαίων ζωής της Commercial Value φτάνουν το 80% και για τα επενδυτικά συμβόλαια το 50%, γεγονός που σημαίνει ότι η εταιρεία είχε ικανοποιητικά αποθέματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από ένα δείγμα 3.454 συμβολαίων, οι κάτοχοι 1.527 συμβολαίων της «Ασπίς Πρόνοια» έλαβαν αποζημιώσεις μόλις 1,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή αναλογία 810 ευρώ κατά μέσον όρο ανά συμβόλαιο. Αντίθετα, οι κάτοχοι 1.927 συμβολαίων της Commercial Value έλαβαν 6,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή 3.226 ευρώ ανά συμβόλαιο.

Εκτός από το καλύτερο επίπεδο αποθεματοποίησης που είχε η Commercial Value, η εταιρεία διέθετε και άμεσα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία. Ετσι στο χαρτοφυλάκιο της «Ασπίς» τα ακίνητα αποτελούν το 71% του συνόλου, ενώ τα άμεσα ρευστοποιήσιμα, δηλαδή τα ομόλογα, οι μετοχές και οι προθεσμιακές καταθέσεις αποτελούν το υπόλοιπο 29%. Αντίστροφη είναι η σχέση για την Commercial Value, η οποία είχε το 72% των διαθεσίμων της σε καταθέσεις προθεσμίας, γεγονός που επιτρέπει την άμεση καταβολή αποζημιώσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ