Ρόδος: 15χρονος Ρομά διέπραξε πάνω από 100 ληστείες - iefimerida.gr

Ρόδος: 15χρονος Ρομά διέπραξε πάνω από 100 ληστείες

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ούτε για μία, ούτε για δύο, αλλά για 11 υποθέσεις κατηγορείται 15χρονος ρομά.

Συγκεκριμένα κατηγορείται για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, κλοπές από κοινού, κλοπές ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατα συρροή. Χαρακτηριστικό της... πλούσιας δράσης του, είναι ότι ο 15χρονος έχει διαπράξει περισσότερες από 100 διαρρήξεις σπιτιών στη Ρόδο!

Ο 15χρονος κάθισε χθες στο εδώλειο του Τριμελούς Εφετείο Ανηλίκων Δωδεκανήσου, το οποίο τον καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης 14 ετών και 6 μηνών μετατρέψιμες προς 5 ευρώ ημερησίως ενώ δεν έχει αιτηθεί την συγχώνευσή τους σε μια.

Συγκεκριμένα, ο ανήλικος ρομά, κρίθηκε ένοχος σε 8 υποθέσεις ενώ επαύσε υφ’ όρων η δίωξη σε βάρος του σε τρείς λόγω ευεργετικών διατάξεων στο νέο νόμο περί επιτάχυνσης της δικαιοσύνης. Όλες οι ποινές του μετατράπηκαν σε χρηματικές πλην μιας που του επιβλήθηκε ποινή με 3ετή αναστολή.

Ο κατηγορούμενος, αμετανόητος εξαιτίας της ατιμωρησίας που απολάμβανε λόγω ηλικίας, συνέχιζε ανενόχλητος τις διαρρήξεις στο νησί της Ρόδου έχοντας μάλιστα αποθρασυνθεί επιτιθέμενος κατά αστυνομικών αλλά και οπλοφορώντας!

Το μόνιμο «άλλοθι» του είναι ότι τελούσε κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων υπό την επήρεια ναρκωτικών ως τοξικομανής εξαρτημένος από την ηρωίνη, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έχει εθιστεί από ηλικία 13 ετών.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο κατηγορούμενος περιγράφεται ως «ζόµπι» από τους αστυνοµικούς.

Σε καθηµερινή βάση βρισκόταν συγκεκριµένα σε κατάσταση αφασίας από τη χρήση ναρκωτικών και το µόνο µέληµά του ήταν να διαρρηγνύει οικίες και να αφαιρεί χρυσά κοσµήµατα για να τα δίνει στη συνέχεια σε εµπόρους ναρκωτικών για να εξασφαλίζει τη δόση του.

Από τις προανακρίσεις του έχει προκύψει συγκεκριµένα ότι δεν ενδιαφερόταν για την αξία των κοσµηµάτων που αφαιρούσε και τα άφηνε µε «φούχτες» στους ναρκέµπορους προκειµένου να του χορηγούν ηρωίνη ή βαρβιτουρικά χάπια, να κάνει χρήση αυτών και εν συνεχεία να µεταβαίνει στον καταυλισµό του Καρακόνερου για να κοιµάται.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρομά ληστείες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ