Αγ. Πετρούπολη: Οι θεωρίες για τη φονική απόφαση του «καμικάζι» -Ισως πυροδότησε κατά λάθος τη βόμβα - iefimerida.gr

Αγ. Πετρούπολη: Οι θεωρίες για τη φονική απόφαση του «καμικάζι» -Ισως πυροδότησε κατά λάθος τη βόμβα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αγία Πετρούπολη προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ, έπειτα από τη φονική έκρηξη στο μετρό με τους 14 νεκρούς, ενώ οι αρχές προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις κινήσεις του δράστη.

Ηδη, ο 22χρονος Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ έχει κατονομαστεί ως ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο, όταν ενεργοποίησε τα εκρηκτικά που είχε πάνω του, μέσα σε συρμό του μετρό. Υπάρχουν όμως διαφορετικές θεωρίες γιατί το έκανε τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας, την οποία επικαλείται το Sputnik, δήλωσε ότι μπορεί αυτό να συνέβη κατά λάθος. «Μία από τις εκδοχές που εξετάζονται είναι να πυροδότησε κατά λάθος τον εκρηκτικό μηχανισμό», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ομως, το ρωσικό κανάλι REN TV παρουσίασε μία εντελώς διαφορετική εκδοχή, σύμφωνα με την οποία ο Τζαλίλοφ περίμενε δύο ώρες προτού πυροδοτήσει τη βόμβα, προκειμένου να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους. Οι δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, αναφέρουν ότι ο δράστης περιφερόταν στην Αγία Πετρούπολη, με το σακίδιο που περιελάμβανε τον εκρηκτικό μηχανισμό, πριν τον πυροδοτήσει μέσα στον κατάμεστο συρμό του μετρό.

«Είτε δεν μπορούσε να το αποφασίσει, είτε επέλεξε τη στιγμή στην οποία είχε γύρω τους όσους περισσότερους ανθρώπους γινόταν», ανέφερε το ρωσικό κανάλι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ