Νέο πρόβλημα για την Λεπέν -Κορυφαίος συνεργάτης της ερευνάται για αργομισθία - iefimerida.gr

Νέο πρόβλημα για την Λεπέν -Κορυφαίος συνεργάτης της ερευνάται για αργομισθία

Φωτογραφία: AP/ Thibault Camus
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος δεν έχουν τα προβλήματα για την Μαρίν Λεπέν, εν μέσω της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.


Εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα, έπειτα από δημοσίευμα το οποίο κάνει λόγο για αργομισθία κορυφαίου στελέχους του Εθνικού Μετώπου. Στο φύλλο της 5ης Απριλίου η εφημερίδα Le Canard Enchaîné αναφέρει ότι ο εισαγγελέας της Λιλ έχει επικεντρωθεί στον Νταβίντ Ρασλίν, διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας της Λεπέν.

Ο 29χρονος, που θεωρείται ανερχόμενο αστέρι στο αντιμεταναστευτικό ακροδεξιό κόμμα, πληρωνόταν από το νομαρχιακό συμβούλιο του Νορ-Πα-ντε-Καλέ, στη βόρεια Γαλλία, ενώ ταυτόχρονα ήταν εκλεγμένος σύμβουλος της νομαρχίας της Προβηγκίας, περίπου 1.000 χλμ. νοτιότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Ρασλίν χαρακτήρισε την έρευνα επίθεση με πολιτικούς σκοπούς. «Στοχοθετεί άμεσα την υποψήφια και τον διευθυντή της εκστρατείας της», είπε στο Reuters, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. «Είναι ένα καλό πρόσχημα για να υποκλέπτονται νόμιμα οι συνομιλίες του διευθυντή της εκστρατείας μιας από τις ηγετικές μορφές της αντιπολίτευσης».

Το σκάνδαλο αυτό έρχεται να προστεθεί σε αυτά που έχουν πλήξει τους υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές. Ο Φρανσουά Φιγιόν «βυθίστηκε» στις δημοσκοπήσεις έπειτα από τις αποκαλύψεις ότι η σύζυγός του Πενέλοπι και δύο παιδιά του έλαβαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα δημόσια ταμεία, για δουλειά που δεν έκαναν ποτέ. Σε βάρος του Φιγιόν, αλλά και της συζύγου του, διεξάγεται επίσημη έρευνα.

Αλλά και το Εθνικό Μέτωπο έχει κι άλλο προβλήματα. Τον Φεβρουάριο, η γαλλική δικαστική αστυνομία ανέκρινε τον σωματοφύλακα και τον προσωπάρχη της Λεπέν στο πλαίσιο έρευνας που αφορά την κατάχρηση χρημάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που φέρονται να καταβάλλονταν σε συνεργάτες της που δεν είχαν καμιά σχέση με αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ