Η Ελληνίδα αντιδήμαρχος Βιέννης θέλει στην Αυστρία το Πανεπιστήμιο του Σόρος που διώχνουν οι Ούγγροι - iefimerida.gr

Η Ελληνίδα αντιδήμαρχος Βιέννης θέλει στην Αυστρία το Πανεπιστήμιο του Σόρος που διώχνουν οι Ούγγροι

Φωτογραφία: Ronald Zak/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τηνΝ απόφαση της ουγγρικής Βουλής – έπειτα από πρόταση μάλιστα του πρωθυπουργού Βίκτωρ Ορμπάν- να περάσει νομοθετική ρύθμιση που ενδεχομένως να οδηγήσει στο κλείσιμο του Κεντρικού Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου (CEU) στη Βουδαπέστη, που ίδρυσε ο Τζορτζ Σόρος το 1991, η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου καλεί τη διοίκηση να μεταφέρει την έδρα τους στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Σε δηλώσεις της μάλιστα, την αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», η κ. Βασιλάκου, η οποία τελεί και χρέη αναπληρωτή τοπικού κυβερνήτη του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης και είναι επικεφαλής των Πρασίνων, αναφέρει χαρακτηριστικά «εάν το πανεπιστήμιο του Σόρος αναζητήσει μία άλλη έδρα θα το προσκαλούσα ευχαρίστως στη Βιέννη».

Η κ. Βασιλάκου ξεκαθαρίζει ωστόσο, πως η πρότασή της δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προσπάθεια απόσπασης του πανεπιστημίου από την ουγγρική πρωτεύουσα για λόγους ανταγωνισμού.

«Αλλά εάν πραγματικά το πανεπιστήμιο αναγκαστεί να αποχωρήσει από τη Βουδαπέστη, και πριν αναγκαστεί να κλείσει τις πύλες του, η Βιέννη θα ήταν μία εξαιρετική διεύθυνση και σε κάθε περίπτωση έχει αρκετό χώρο», δήλωσε σχετικά, καθώς όπως θεωρεί μία μεταφορά του Πανεπιστημίου Κεντρικής Ευρώπης στη Βιέννη μπορεί να είναι μόνον ένα «Σχέδιο Β» και πως θα ήταν σημαντικό να βρεθεί τώρα μία λύση για την έδρα του στη Βουδαπέστη.

Τόνισε δε, πως οι συνεργάτες της βρίσκονται ήδη σε επαφή με το πανεπιστήμιο ενώ η ίδια χθες είχε στείλει επιστολή προς τον πρύτανη Μίχαελ Ιγκνάτιεφ, προτείνοντας επίσημα τη βοήθειά της.

Η κ. Βασιλάκου, μάλιστα, ανάρτησε και στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, την πρόσκληση, που έκανε προς τον πρύτανη του CEU.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρία Βασιλάκου Βιέννη Σόρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ