Ρωσία: Βρέθηκαν μέλη του σώματος του φερόμενου ως βομβιστή αυτοκτονίας στο σημείο της έκρηξης - iefimerida.gr

Ρωσία: Βρέθηκαν μέλη του σώματος του φερόμενου ως βομβιστή αυτοκτονίας στο σημείο της έκρηξης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κρατική επιτροπή έρευνας της Ρωσίας ανέφερε σήμερα πως η φονική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης προκλήθηκε από βόμβα που πυροδοτήθηκε πιθανόν από έναν άνδρα, μέλη του σώματος του οποίου βρέθηκαν σε ένα από τα βαγόνια του συρμού.

«Έχει εξακριβωθεί πως ένας εκρηκτικός μηχανισμός μπορεί να πυροδοτήθηκε από έναν άνδρα, μέλη του σώματος του οποίου βρέθηκαν στο τρίτο βαγόνι του συρμού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επιτροπή, η οποία έχει ευρείες εξουσίες.

Το μεσημέρι της Τρίτης η ρωσική επιτροπή ερευνών ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο δράστης ήταν ο 22χρονος Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, γεννημένος στο Κιργιστάν, Ρώσος πολίτης. «Οι ερευνητές αναγνώρισαν έναν άνδρα ύποπτο, ο οποίος ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στον συρμό του μετρό στην Αγία Πετρούπολη. Είναι ο Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, γεννημένος το 1995», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.

Υπενθυμίζουμε ότι αφού δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του υπόπτου που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, οι αρχές του Κιργιστάν ανέφεραν σήμερα ότι αναγνώρισαν σε αυτές τον Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ που γεννήθηκε στην περιφέρεια Ος του Κιργιστάν, το 1995.

Ρωσία: Βρέθηκαν μέλη του σώματος του φερόμενου ως βομβιστή αυτοκτονίας στο σημείο της έκρηξης | iefimerida.gr 0



Επίσης, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι ο ίδιος ήταν ο άνθρωπος που είχε αφήσει τον δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό σε άλλο σταθμό του μετρό, ο οποίος δεν εξερράγη. «Επειτα από ανάλυση DNA και του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, εκτιμούμε ότι το ίδιο πρόσωπο που έκανε την επίθεση αυτοκτονίας άφησε και την τσάντα που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό», ανέφερε η εκπρόσωπος της επιτροπής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ