Νέα δημοσκόπηση Le Monde: Διά περιπάτου νέος πρόεδρος της Γαλλίας ο Εμμανουέλ Μακρόν - iefimerida.gr

Νέα δημοσκόπηση Le Monde: Διά περιπάτου νέος πρόεδρος της Γαλλίας ο Εμμανουέλ Μακρόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συντριβή της Λεπέν από τον Μακρόν στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία προβλέπει νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Le Monde, την Τρίτη, ο κεντρώος υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, λαμβάνει το ίδιο ποσοστό στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν (αμφότεροι 25%).

Στον δεύτερο γύρο, όμως, προβλέπεται... πάρτι του νεαρού πολιτικού, καθώς φαίνεται να επικρατεί της Λεπέν με 61%, έναντι 39%. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 14.300 ανθρώπων στο διάστημα από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου.

Ο συντηρητικός υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν, η προεκλογική εκστρατεία του οποίου έχει υποστεί πλήγμα από ισχυρισμούς ότι πλήρωνε τη σύζυγό του, τον γιο του και την κόρη του εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα δημόσια ταμεία για ελάχιστη εργασία, έρχεται τρίτος στον πρώτο γύρο, κατά τη δημοσκόπηση. Ετσι, ο Φιγιόν στον α' γύρο λαμβάνει 17,5% των ψήφων, ενώ ο ακροαριστερός υποψήφιος Ζαν-Λικ Μελανσόν λαμβάνει 15% και ο σοσιαλιστής υποψήφιος Μπενουά Αμόν 10%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ