Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητάει την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης -Δεν πάει ο Ντάισελμπλουμ - iefimerida.gr

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητάει την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης -Δεν πάει ο Ντάισελμπλουμ

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν το απόγευμα της Τρίτης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Ωστόσο, αυτό θα πραγματοποιηθεί χωρίς τον Πρόεδρο του Eurogroup ο οποίος δεν θα παραστεί τελικώς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κατά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας, τη Δευτέρα το απόγευμα, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, δήλωσε ότι θα αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον κ. Ντάισελμπλουμ απορρίπτοντας ομόφωνα τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε προσκληθεί από το Κοινοβούλιο για να συμμετάσχει στη συζήτηση, ωστόσο απέστειλε επίσημη επιστολή με την οποία εξηγεί τους λόγους που δεν μπορεί να παραστεί.

Από την πλευρά του ο Αντόνιο Ταγιάνι κατήγγειλε την άρνηση του Γερούν Ντάισελμπλουν να παραστεί στη συζήτηση τονίζοντας ότι «παρόλο που δεν έχει νομική υποχρέωση να αποδεχθεί την πρόσκληση θα ήταν λογικό και αναμενόμενο κάποιος που ζητά από τους ευρωπαίους πολίτες να κάνουν τόσες πολλές θυσίες να είναι πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των πολιτών». Ο κ Ταγιάνι δήλωσε ότι θα στείλει επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Eurogroup με την οποία θα αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απορρίπτει ομόφωνα τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ