Βενιζέλος: «Όσο είμαι Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, είμαι και Υπουργός της ΝΔ» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Όσο είμαι Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, είμαι και Υπουργός της ΝΔ»

Ευάγγελος Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Βλάχο. Όλα ξεκίνησαν όταν ο τελευταίος απείλησε να μην ψηφίσει η ΝΔ πολλά άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Αμέσως ο κ.Βενιζέλος είπε: «Κύριε Βλάχο, πήρατε μεγάλη φόρα, λέγοντας: "Δεν θα ψηφίσουμε τα άρθρα, έτσι θα μετέχουμε". Ή μετέχετε ή δεν μετέχετε.». Ο βουλευτής της Ν.Δ. όμως απάντησε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης λέγοντας «Τα έχετε μπερδέψει».

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Αναστάσιος Κουράκης που ήταν ο Προεδρεύων της Βουλής κάνοντας συστάσεις προς τον κ.Βλάχο.

Ο υπουργός οικονομικών επεσήμανε ακόμα «Θα αναλάβετε την ευθύνη της πολιτικής σας συμμετοχής στη διαχείριση του εθνικού προβλήματος. Αυτό το παιγνίδι του μέσα-έξω, της αντιπολιτευόμενης Συμπολίτευσης και της συμπολιτευόμενης Αντιπολίτευσης δεν θα συνεχιστεί...»

Σε εκείνο το σημείο όμως αντέδρασε, σε ρόλο πυροσβέστη, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης λέγοντας «....συμφωνούμε, στηρίζουμε την Κυβέρνηση Παπαδήμου, καταλαβαίνουμε απολύτως την κρισιμότητα των στιγμών, αλλά δεν μπορούμε να ακυρώσουμε και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Αυτό είναι όλο και είμαι βέβαιος ότι και εσείς συμφωνείτε απολύτως. Και έχουμε όλο τον καιρό με αμοιβαίες υποχωρήσεις και αμοιβαίες εξηγήσεις –αν θέλετε, αν υπάρχουν πράγματα, τα οποία δεν έχουν αντιμετωπιστεί στις σωστές τους διαστάσεις- να υπάρξουν συγκλίσεις. Αυτή είναι όλη η συζήτηση...»

Για να απαντήσει ο κ.Βενιζέλος «Κύριε Χατζηδάκη, εκτιμώ πολύ το συναινετικό σας ύφος και τη διάθεσή σας.
Απλώς, θέλω να καταλάβετε το εξής: Εγώ δεν είμαι Υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Εγώ είμαι Υπουργός της Κυβέρνησης του κυρίου Παπαδήμου και είμαι και Υπουργός σας. Όσο είμαι Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, είμαι και Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να σας πω... Χειροκροτήστε! Ήταν η στιγμή.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ