Τουρκική προπαγάνδα ακόμα και πάνω από το φέρετρο του Ντενκτάς [βίντεο] - iefimerida.gr

Τουρκική προπαγάνδα ακόμα και πάνω από το φέρετρο του Ντενκτάς [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την σύσσωμη παρουσία της πολιτειακής, στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας έγινε χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία η κηδεία του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς ενώ για την ταφή χρησιμοποιήθηκε χώμα από την Τουρκία, τη Λάρνακα και τον τάφο του γιού του.

Η ταφή της σορού του Ραούφ Ντενκτάς έγινε νωρίς το απόγευμα κοντά στο μνημείο της ΤΜΤ. Στον ίδιο χώρο αργότερα θα στηθεί μαυσωλείο στη μνήμη του Τουρκοκύπριου ηγέτη ο οποίος απεβίωσε στα 88 του χρόνια μετά από πολύμηνη ασθένεια και νοσηλεία.

Για την ταφή του χρησιμοποιήθηκε χώμα από την Τουρκία, τον τεκέ Χαλά Σουλτάν της Λάρνακας και τον τάφο του γιου του Ραΐφ Ντενκτάς, σύμφωνα με επιθυμία του ιδίου. Τις τελευταίες δύο ημέρες η σορός του είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Συσσωμη η τουρκική ηγεσία στην κηδεία

Η τουρκική ηγεσία με ειδικές πτήσεις μετέβη στα κατεχόμενα για να παραστεί στην κηδεία. Μεταξύ των επισήμων ήταν ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο αντιπρόεδρος, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι, ο υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός για ευρωπαϊκά θέματα, Εγκεμέν Μπαγίς και πλήθος υπουργών της κυβέρνησης

Το «παρών» δήλωσε και ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί και οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων. Τέλος, αίσθηση έκανε και η παρουσία της Ραχσάν Ετζεβίτ, χήρας του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ, που επί των ημερών του έγινε η εισβολή του «Αττίλα» στη μεγαλόνησο.

Αργία στα κατεχόμενα

Σε έντονα συναισθηματικό κλίμα αποχαιρέτησε τον Ραούφ Ντενκτάς η οικογένειά του ενώ πλήθος κόσμου, πολλοί από αυτούς έποικοι, χειροκρότησαν όταν η στρατιωτική πομπή με το φέρετρο περνούσε από τους δρόμους της Λευκωσίας. Ο κόσμος κρατούσε σημαίες του ψευδοκράτους, αφίσες με τον Ραούφ Ντενκτάς και πανό που έγραφαν «Θα ζεις για πάντα μαζί μας», «Δεν θα σε ξεχάσουμε», «Θα είσαι πάντα στις καρδιές μας».

Η μέρα είχε κηρυχθεί αργία στα κατεχόμενα με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του ψευδοκράτους καθώς και τα καταστήματα.

Εντός της αυλής του τζαμιού, τα ευαγή ιδρύματα στα οποία έγινε εισφορά έναντι λουλουδιών, όπως είχε ζητήσει η οικογένεια Ντενκτάς, είχαν αναρτήσει κατάλογο με ονόματα όσων είχαν προβεί σε εισφορά. Στον κατάλογο του τουρκοκυπριακού ιδρύματος εκπαίδευσης αναγραφόταν το όνομα του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ