Μεγάλη συγκέντρωση συνταξιούχων στο κέντρο -Διαμαρτύρονται για τις νέες περικοπές [εικόνες] - iefimerida.gr

Μεγάλη συγκέντρωση συνταξιούχων στο κέντρο -Διαμαρτύρονται για τις νέες περικοπές [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) πραγματοποιούν συνταξιούχοι που διαμαρτύρονται για τις μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο.

Στο συλλαλητήριο σήμερα συμμετέχουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ ΤΑΕ, ΠΣΣ Νομικών.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης «τα μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε αυτά που έχουν ήδη κάνει τη ζωή μας αφόρητη είναι καταστροφικά γιατί θα σαρώσουν ό,τι έχει απομείνει. Οι συντάξεις μας μετατρέπονται ουσιαστικά σε κοινωνικά προνοιακά βοηθήματα».

Μεγάλη συγκέντρωση συνταξιούχων στο κέντρο -Διαμαρτύρονται για τις νέες περικοπές [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Μεγάλη συγκέντρωση συνταξιούχων στο κέντρο -Διαμαρτύρονται για τις νέες περικοπές [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Μεγάλη συγκέντρωση συνταξιούχων στο κέντρο -Διαμαρτύρονται για τις νέες περικοπές [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν, όπως αναφέρουν και σε επιστολή που απέστειλαν στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου:

  • Την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα.
  • Την επαναφορά των δώρων, 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Τις παροχές στη δημόσια υγεία.
  • Άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν. ε) Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών φορομπηχτικών νόμων και ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Όπως αναφέρουν στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί στη συνείδησή τους κανένα αντεργατικό αντιλαϊκό μέτρο που έχει ψηφιστεί και ότι για όλα αυτά θα βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο του αγώνα.

Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας όπου αντιπροσωπεία των διαδηλωτών θα ζητήσει συνάντηση με την υπουργό Εργασίας.

Οι συνταξιούχοι καλούνται να συμμετέχουν από το ΠΑΜΕ και στις συγκεντρώσεις που έχει προγραμματίσει για τις 7 Απριλίου, ημέρα που πιθανολογείται να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στην Ομόνοια, στον Πειραιά στις 18:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη, και στη Θεσσαλονίκη στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Ο σύλλογος συνταξιούχων περιγράφει τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν δηλαδή τη μείωση του αφορολόγητου και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς ως «ιδιαίτερα βάρβαρα». «Η κυβέρνηση ετοιμάζει πογκρόμ κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων, που αδυνατούν να αποπληρώνουν τα χρέη και δάνεια προς τις τράπεζες και την εφορία», αναφέρει επίσης.

Φωτογραφίες: ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS /ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ