Αγία Πετρούπολη: Η τολμηρή απόφαση του οδηγού του συρμού που έγινε η έκρηξη [εικόνες] - iefimerida.gr

Αγία Πετρούπολη: Η τολμηρή απόφαση του οδηγού του συρμού που έγινε η έκρηξη [εικόνες]

Φωτογραφία: ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ψυχραιμία και η τόλμη που επέδειξε ο οδηγός της αμαξοστοιχίας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα αποδείχθηκαν σωτήριες για πολλούς τραυματισμένους επιβάτες.

Μόλις εξερράγη η βόμβα ο οδηγός δεν ακινητοποίησε αμέσως τον συρμό, αλλά αποφάσισε να φτάσει έως την αποβάθρα του επόμενου σταθμού.

Αγία Πετρούπολη: Η τολμηρή απόφαση του οδηγού του συρμού που έγινε η έκρηξη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Υπενθυμίζεται πως η έκρηξη σημειώθηκε ανάμεσα σε δύο σταθμούς στο τούνελ του μετρό της Αγίας Πετρούπολη στις 14:30 τοπική ώρα με τον οδηγό να οδηγεί το συρμό στον επόμενο σταθμό, διευκολύνοντας έτσι αφενός τους επιβάτες που δεν είχαν τραυματιστεί, να βγουν με ασφάλεια από τα βαγόνια και αφετέρου βοήθησε το έργο των σωστικών συνεργείων, στο προσεγγίσουν πιο εύκολα τους τραυματίες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μάλιστα, η κίνηση αυτή του οδηγού έσωσε τις ζωές πολλών ανθρώπων, οι οποίοι έλαβαν έγκαιρα τις πρώτες βοήθειες και οδηγήθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο.

Αγία Πετρούπολη: Η τολμηρή απόφαση του οδηγού του συρμού που έγινε η έκρηξη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μετά την έκρηξη οι περισσότεροι σταθμοί εκκενώθηκαν, ενώ πολλοί δρόμοι κοντά και γύρω από το μετρό έκλεισαν. Πρόσβαση είχαν μόνο οι αστυνομικές δυνάμεις και αυτές της πυροσβεστικής. Παράλληλα πάνω από το σημείο της έκρηξης πέταξαν ελικόπτερα, προκειμένου να συνεισφέρουν στη μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία.

Αγία Πετρούπολη: Η τολμηρή απόφαση του οδηγού του συρμού που έγινε η έκρηξη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το βράδυ της Δευτέρας πάντως οι περισσότερες γραμμές της Αγίας Πετρούπολης ήταν και πάλι ανοιχτές. Υπενθυμίζεται πως το μετρό της Αγίας Πετρούπολης μεταφέρει περίπου 2 εκατ. επιβάτες την ημέρα και δεν υπάρχει στιγμή που να μην είναι γεμάτο από κόσμο.
Ο τραγικός απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης είναι μέχρι στιγμής 11 νεκροί και περισσότεροι από 50 τραυματίες.

Φωτογραφίες: ΑP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πετρούπολη έκρηξη μετρό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ