Εξαλλοι οι ευρωβουλευτές με τον Ντάισελμπλουμ -Δεν θα πάει σε συζήτηση για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Εξαλλοι οι ευρωβουλευτές με τον Ντάισελμπλουμ -Δεν θα πάει σε συζήτηση για την Ελλάδα

Φωτογραφία: AP/ Bundas Engler
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκνευρισμό συνεχίζει να προκαλεί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ με τις επιλογές του.

Οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν ομόφωνα τη Δευτέρα την άρνηση του επικεφαλής του Eurogroup να παραστεί σε συζήτηση για την Ελλάδα, που θα γίνει στο Στρασβούργο την Τρίτη. Το κλίμα για τον Ολλανδό είναι «βαρύ» το τελευταίο διάστημα, έπειτα από τις δηλώσεις του στη FAZ, για τις χώρες του Νότου.

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τον είχε καλέσει να μετάσχει στη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα και τις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση. Οι ευρωβουλευτές περίμεναν αυτή την ευκαιρία, για να επικρίνουν σκληρά τον Ντάισελμπλουμ, αναφέρει το AFP.

«Ομόφωνη καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την πολλοστή άρνηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να απαντήσει ερωτήσεις για τις θυσίες που κάνουν οι πολίτες μας», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι. «Είναι και θέμα στοιχειώδους ευγένειας», ανέφερε ακόμη σε δηλώσεις του, σύμφωνα με το ANSA και πρόσθεσε ότι θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον επικεφαλής του Eurogroup. Σε αυτή θα επισημαίνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν αποδέχεται αυτή τη συμπεριφορά, ιδιαίτερα από κάποιον με τόσο σημαντικό ρόλο.

Ο Τζιάνι Πιτέλα σχολίασε ότι η άρνηση του Ολλανδού ήταν «περαιτέρω προσβολή έπειτα από τις προηγούμενες ντροπιαστικές δηλώσεις του». «Πρέπει να παραιτηθεί», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι δεν έχει το «ανάστημα» και τη συμπεριφορά που απαιτεί η θέση του επικεφαλής του Eurogroup.

Ο Μάρτιν Βέμπερ, επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και η πρόεδρος της πολιτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστερας, Γκάμπι Τσίμερ, επίσης ζήτησαν την παραίτηση Ντάισελμπλουμ. «Persona non grata» για το Ευρωκοινοβούλιο τον χαρακτήρισε ο Γάλλος ευρωβουλευτής, Αλέν Λαμασούρ.

Σε επιστολή του, την Πέμπτη, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι δεν θα μπορέσει να παραστεί στη συζήτηση, εξαιτίας του προγράμματός του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ