Γεροβασίλη: Μέχρι τον Ιούλιο οι 200 προσλήψεις για μόνιμους φύλακες - «Ναι» σε 1.314 εποχικούς - iefimerida.gr

Γεροβασίλη: Μέχρι τον Ιούλιο οι 200 προσλήψεις για μόνιμους φύλακες - «Ναι» σε 1.314 εποχικούς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχουν ήδη εγκριθεί οι 200 προσλήψει μόνιμου προσωπικού σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ενώ αναμένεται να μπουν στην τελική ευθεία και οι 1.314 θέσεις εποχικών φυλάκων, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη.

Σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ιάσωνα Φωτήλα, ο υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότηση, Όλγα Γεροβασίλη διαβεβαίωσε ότι οι προαναγγελθείσες θέσεις εργασίας έχουν ήδη εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το επόμενο διάστημα - μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017- θα εκδοθεί, η σχετική προκήρυξη για την κάλυψη 200 κενών οργανικών θέσεων κλάδου ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης.

Τόνισε δε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στις νησιωτικές περιοχές, όπως είχε εξαγγείλει εξάλλου και ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η ίδια προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ, θα περιλαμβάνει και την κάλυψη 15 κενών οργανικών θέσεων κλάδου ΠΕ Πολιτιστικής Διαχείρισης.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη των εποχικών θέσεων, που καλούνται να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες λόγω αυξημένη τουριστικής περιόδου (1η Απριλίου και έως την 31η Οκτωβρίου), η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως εγκρίθηκε για φέτος η πρόσληψη 1.314 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων (Ημερήσιοι Φύλακες, Νυχτοφύλακες κ.ά.) με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. (ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) διάρκειας 7 μηνών.

Τέλος, αναφορικά με την παραμονή ή επάνοδο συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων στην υπηρεσία τους, κατόπιν δικαίωσής τους από τα δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν, ηκ. Γεροβασίλη, ανέφερε ότι αναμένεται απόφαση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την κατάταξή τους σε θέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Όλγα Γεροβασίλη προσλήψεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ