Ο εκπρόσωπος του Ακιντζί επιτίθεται κατά Χριστοδουλίδη -Μιλά για «αναληθείς δηλώσεις» - iefimerida.gr

Ο εκπρόσωπος του Ακιντζί επιτίθεται κατά Χριστοδουλίδη -Μιλά για «αναληθείς δηλώσεις»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για αναληθείς ισχυρισμούς και αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος του Μουσταφά Ακιντζί κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί διατήρησε την ίδια στάση κατά την διάρκεια του δείπνου του με τον Νίκο Αναστασιάδη την Κυριακή, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος επεσήμανε πως οι «θέσεις οι οποίες ακούστηκαν δεν επέτρεψαν να καταστεί εφικτή η επανέναρξη των συνομιλιών».

«Από τουρκοκυπριακής πλευράς δεν ειπώθηκε κάτι νέο, αλλά επαναλήφθηκαν οι ίδιες θέσεις οι οποίες εκφράστηκαν και δημόσια. Δεν υπήρξε το επιθυμητό αποτέλεσμα, όσον αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών αμέσως και η προσπάθεια θα συνεχισθεί από τον Έσπεν Μπαρ Άιντε», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Μπουρτζιού κατηγόρησε τον κ. Χριστοδουλίδη και για παραβίαση της δέσμευσης των ηγετών των δύο κοινοτήτων, ότι δεν θα προέβαιναν σε δηλώσεις μετά το χθεσινοβραδινό δείπνο.

Σε γραπτή δήλωση, ο Μπαρίς Μπουρτζιού ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί, μοιράστηκαν εκτιμήσεις, σκέψεις και παρατηρήσεις, καθώς και τις προτάσεις τους, και συμφώνησαν ότι μόνο ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε θα προέβαινε σε δήλωση για τα διαμειφθέντα.

Ανέφερε επίσης, ότι στόχος της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι η επίτευξη διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα προάγει την ασφάλεια, την ισότητα και την ελευθερία των δύο κοινοτήτων.

Ο Μουσταφά Ακκιντζί αναχώρησε το απόγευμα για τις Βρυξέλλες, όπου αύριο το απόγευμα θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντώνιο Γκουτέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουσταφά Ακιντζί Κύπρος Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ