Η Τουρκία επιτρέπει στη Γερμανία την πρόσβαση στον φυλακισμένο ανταποκριτή της Die Welt - iefimerida.gr

Η Τουρκία επιτρέπει στη Γερμανία την πρόσβαση στον φυλακισμένο ανταποκριτή της Die Welt

Φωτογραφία: AP Photo/Thanassis Stavrakis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαλλακτική φάνηκε η τουρκική κυβέρνηση, η οποία συμφώνησε τελικά να παραχωρήσει διακαιώματα πρόσβασης της Γερμανίας, στον φυλακισμένο ανταποκριτή της Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ.

Η γερμανική κυβέρνηση από την πλευρά της ζητούσε να αποκτήσει πρόσβαση στον 43χρονο Γιουτζέλ, του οποίου η σύλληψη στην Άγκυρα στις 27 Φεβρουαρίου, ήταν η αφορμή για να κλιμακωθούν οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος έχει διπλή υπηκοότητα και τουρκική και γερμανική, κατηγορείται για «τρομοκρατική» προπαγάνδα και υποκίνηση μίσους.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 10,5 χρόνια, αν καταδικαστεί.

Ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δήλωσε αναφορικά με την σημερινή απόφαση της Τουρκίας «Σήμερα το πρωί η Τουρκία επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά επίσημα . . . ότι τελικά θα αποκτήσουμε αύριο πρόσβαση στον Ντενίζ Γιουτζέλ για να διαπιστώσουμε οι ίδιοι σε ποια κατάσταση βρίσκεται έπειτα από τις δύσκολες μέρες που περνά στην φυλακή».

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι είναι «εξαιρετικά πιθανό» η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη.

Πηγή:ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Die Welt Τουρκία Γερμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ