Ενοχος ο φοιτητής για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή του Παντείου Αγγελου Συρίγου - iefimerida.gr

Ενοχος ο φοιτητής για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή του Παντείου Αγγελου Συρίγου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο διαφορετικές εκδοχές έδωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες του ξυλοδαρμού του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Αγγελου Συρίγου, με το δικαστήριο να υιοθετεί τελικά την καταγγελία του καθηγητή και πολιτικώς ενάγοντα.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε τελικά ένοχο τον 24χρονο μεταπτυχιακό φοιτητή για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής και της εξύβρισης και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή. Ο νεαρός κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, με την συνήγορό του να καταθέτει μία γνωμάτευση ιδιώτη γιατρού σύμφωνα με την οποία ο νεαρός βρίσκεται σε ψυχολογικό στρες.

Περιγράφοντας την στιγμή του ξυλοδαρμού του, ο Α. Συρίγος υποστήριξε ότι βγαίνοντας από το πανεπιστήμιο είδε έναν νεαρό να γράφει στον τοίχο ένα σύνθημα, με σπρέυ. Τον πλησίασε και με τρόπο φιλικό του είπε:

«Αμαρτία δεν είναι αυτό που κάνεις; Κόλλα καλύτερα αφίσες».

Τότε πλησίασαν δύο άτομα, ένα εκ των οποίων ήταν ο κατηγορούμενος, ο οποίος του είπε: «Φύγε από εδώ».

«Από που να φύγω; Από το σπίτι μου»; Του απάντησα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, εκείνος που κρατούσε το σπρέυ τού έβαψε το παντελόνι, ενώ ο κατηγορούμενος τού επιτέθηκε από μπροστά, ενώ τα δύο ακόμη άτομά άρχισαν να τον χτυπούν.

«Ο κατηγορούμενος με χτυπούσε με τα πόδια και με τα χέρια. Αυτός που με χτυπούσε με το σπρέυ, με χτυπούσε με τρομερό μίσος».

Πρ: «Είχατε κάποια σχέση με τον κατηγορούμενο;»

Συρίγος: «Καμία»

Οταν άρχισε να μαζεύεται κόσμος, ο κατηγορούμενος είπε σύμφωνα με τον παθόντα: «Θυμήσου τι έγινε. Γλύστρισες και έπεσες και χτύπησες στις πλάκες. Θα σου κάνουμε τη ζωή μαύρη»

-Εισαγγελέας: «Αγγίξατε τον κατηγορούμενο;»

Συρίγος: «Ποτέ»

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ένας αυτόπτης μάρτυρας που ήταν παρών στο περιστατικό:

«Άκουσα έναν διαπληκτισμό και τον πολιτικώς ενάγοντα να λέει: Εγώ είμαι καθηγητής εδώ, εσείς ποιος είστε; Τρία άτομα κάθονταν στο τοίχο του Παντείου. Ο Συρίγος μπήκε μπροστά και του έβαψαν το παντελόνι. Ο κατηγορούμενος έσπρωξε τον Συρίγο και τον έριξε στο έδαφος. Άρχισαν να τον κλωτσάνε στα πλευρά. Όταν άρχισαν δύο κοπέλες να φωνάζουν έτρεξα να βοηθήσω».

Εντελώς διαφορετική ήταν τη εκδοχή φίλης του κατηγορουμένου, η οποία υποστήριξε ότι ο νεαρός πήγε να δει τι συμβαίνει με τον καθηγητή και τον νεαρό με το σπρέυ, και τότε άκουσε τον Α. Συρίγο να λέει επιθετικά:

- «Τι κάνεις ρε; Τι κάνεις στον τοίχο;»

«Μετά αρχίζει μία λογομαχία με το παιδί με το σπρέυ. Αμέσως ο κατηγορούμενος πηγαίνει στο σημείο. Είδα τον κ. Συρίγο να σπρώχνει τον κατηγορούμενο και εκείνος να πέφτει»

Για τον εισαγγελέα της έδρας, ο καθηγητής ήταν υποχρεωμένος να κάνει την παρατήρηση, γιατί είναι υπεύθυνος για τον χώρο του πανεπιστημίου και τους φοιτητές. «Εδώ δεν δικάζονται ιδέες αλλά πράξεις. Κάποιοι νιώθουν ότι έχουν αυτόκλητο δικαίωμα. Ομως δεν τους το έχει δώσει κανένας. Τον καθηγητή οι φοιτητές έπρεπε να τον έχουν σαν πατέρα τους. Έχει τα διπλά ή τα τριπλά τους χρόνια» για να προσθέσει «Καλώς υπερασπίζεστε τις ιδέες σας, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με δημοκρατικό τρόπο. Αλλιώς ας το διαλύσουμε. Εσείς δεν θα έχετε πανεπιστήμιο, εάν δεν έχετε καθηγητές» προτείνοντας να κηρυχθεί ένοχος ο 24χρονος και για τις τρεις πράξεις που του αποδίδονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ